EU:n/euron haasteet ja tulevaisuus 2011

Alkavan vuoden 2011 Euroopan Unionin, euron tulevaisuudella ja jäsenvaltioiden taloudella on edessään suuret haasteet kansakuntien tulevaisuudelle.

Vanha sanonta: Jos et opi muiden virheistä, olet tuomittu toistamaan niitä. Osa maailman tämän hetken ongelmista johtuu ihmisistä, joilla ei ole historian tajua ja kykyä hahmottaa kokonaisuutta.”

.. On julkaistu skannattu uusiopainos alkuperäisestä Tukholmassa v. 1944 julkaistusta Valvontakomission ja VALPOn kieltämäksi ja tuhottavaksi määräämästä  presidentti  Pehr Evind Svinhufvudin  ”Testamentti kansalleni” kirjasta.   Tässä ote, joka soveltuu erityisesti EU-Suomen ulkopolitiikan ja virkavallan johdolle:

”Kansan johtajat, jotka etukäteen tekevät laskelmia omaksi hyväkseen kansansa tuhoutumisen varalta, ja antavat näiden laskelmien vaikuttaa päätöksiinsä valtion asioita ratkaistaessa ja tekevät siinä mielessä palveluksia, menettelevät isänmaataan kohtaan edesvastuuttomasti. Sillä kansaa ei voi paeta. Se jää tuhon omaksi ../..

Terve kansallinen vaisto sanoo näin: En voi paeta, koska koko kansa ei voi sitä tehdä. Viipurin läänin asukkaat saattoivat siirtyä Suomeen, mutta me emme voi vaeltaa Ruotsiin.” ../..

Ukko-Pekan testamenttia olisi syytä suositella nykyisille politiikan päättäjille. Tokko heilläkään on kuitenkaan voimia paljon syventyä tällaisiin asioihin nykyaikaisessa mediamyllyssä.

Tähän ajan puutteeseen viittaa Svinhufvudkin sivulla 50, että ”suunnattoman työtaakan rasittamat suurliikemiehet eivät ennätä ajatella asiaa huomispäivää pitemmälle eivätkä katsoa, minkälaisiin poliittisiin vekseleihin pistävät nimensä”. Nykyäänhän ministerit tekevät ulkomaanmatkoja liikemiesten eturintamassa!
.. Kenen hyödyksi?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa