Presidentin linnan konklaavin lähdetiedot…

 
Koiviston konklaavista on kyselty alkuperäisiä lähdetietoja. Pankkien kriisin, eli 1990-luvun kotimaisen laman tutkimista varten asiatietoja 6.5.1992 Linnassa pidetystä seminaarista ei ole saatu…
Julkaisen tässä keväällä 2002 haltuuni saamani em. seminaarin, erityisavustaja Martti Mannisen allekirjoittaman kutsukirjeen sivut; reunamerkinnät ovat ilmeisesti Mannisen. Seminaaria ja sen asiatietoja ei ole alkujaan määrätty salaiseksi, mutta kansliapäätöksella 30.7.2002 tapahtuma on määrätty salattavaksi. Miksi?
 
Konklaavi-seminaarin ohjaus pankkioikeudenkäynneille on ollut seurauksiltaan joukkotuhontaan verrattavaa…
 
Kutsukirjeen ensimmäinen sivu on päivätty 14.04.1992
 

 
Kutsukirjeen toinen sivu on päivätty 16.04.1992
 

 
Presidentti Mauno Koivistolle lähetin tutkimusryhmämme puolesta keväällä 2002 seuraan kirjeen:
 
AVOIN KIRJE PRESIDENTTI MAUNO KOIVISTOLLE
 
Herra Presidentti,

Te järjestitte Oikeuspoliittisen keskustelutilaisuuden Linnassa 6.5.1992 tuomioistuinlaitoksen, yliopistojen ja tutkimuslaitosten edustajien kanssa.

Tilaisuuden teemoina olivat:

1. tuomioistuinten yhteiskunnallinen vallankäyttö ja riippumattomuus sekä

2. tuomioistuinten toiminnan arviointi ja arvostelu.
 
Keskustelutilaisuuteen osallistuneille henkilöille on lähetetty 5.6.2002 kysely koskien tilaisuuden luonnetta ja sisältöä sekä mahdollisia päätöksiä.
 
Eräältä osallistujalta saadun selvityksen mukaan ”tilaisuuden tarkoitus oli tasavallan presidentin ja mukaan kutsuttujen osallistujien arvovallalla painostaa Korkein oikeus tekemään Koiviston mieleinen ratkaisu pankkeja koskevassa asiassa”.
 
Selvityksessä ilmaistaan edelleen, että ”Koivisto puolsi kantaa, jonka mukaan pankeilla pitäisi olla oikeus yksipuolisesti nostaa lainakorkoa”, ja ”Tilaisuus ymmärtääkseni vahvisti Koiviston asemaa suhteessa juristeihin. Hänen mahdollisia nuhteitaan pelättiin. Koivistoa siis myötäiltiin enemmän pelosta…”
 
On herännyt epäily siitä, että Teidän linjauksenne, aiheutti oikeuslaitoksen toimintaan kauaskantoiset muutokset: heikomman osapuolen suojaaminen ei ole enää laajemminkaan kuulunut oikeusjärjestelmämme ensisijaisiin tavoitteisiin.
 
On syntynyt perusteltu epäily siitä, että Teidän puuttumisenne riippumattoman oikeuslaitoksemme päätöksentekoon, Herra presidentti, aloitti oikeudenmukaisen laillisuusvalvontamme alasajon. Miten se on perustuslaillisesti ja ihmisoikeussopimuksellisesti perusteltavissa?
 
Olemme yrittäneet saada seminaarinne asiakirjoja mm. presidentin kansliasta, mutta turhaan. Asiakirjat on julistettu salaisiksi. Pyydämme myötävaikutustanne asiakirjojen saamiseksi. Haluamme tietää mitä todella keskusteltiin ja mitä päätettiin
.
 
***
 
Tasavallan presidentin kansliasta sain 30.7.2002 tämän kansliapäätöksen, jonka on tasavallan presientti Tarja Halosen kanssa allekirjoittanut (asianosaisena) eritysavustaja Martti Manninen:
 
Kts… http://www.promerit.net/2013/01/presidentti-koiviston-haastattelu-21-8-1992/
 

 

Pelurit * E-kirjat heti luettavaksi <- haku

2 ajatusta aiheesta “Presidentin linnan konklaavin lähdetiedot…”

 1. Lienee syytä kertoa: Lokakuussa 2002 YLE:n MOT-ohjelman Martti Backman kävi kotonani aiheena Presidentin linnan seminaarin 6.5.1992 hallussani olevat dokumentit; mm; mm. edellä olevat kutsukirjeen kopiot. presidentti Halosen (30.8.2002) kirje, sekä muita tapahtumaan liittyviä.

  Toimittaja Backman lupasi tehdä MOT-ohjelman ja pyytää haastatteluun tilaisuuteen osallistuneet Jukka T. Kekkosen ja Heikki Ylikankaan. Alustavasti hän sai sovittua em. herrojen osallistumisen. Ohjelman esitykselle oli varaus 2.12.2002.

  Mutta kuvio muuttui. Backman ilmoitti, jotta Kekkonen ja Ylikangas olivat peruneet osallistumisen. Heti kohta Heikki Ylikangas soitti minulle puhelun ja uhkasi käräjäoikeuden haasteella ja Jukka T. Kekkonen ilmoitti haasteesta sähköpostissaan.

  Oletus on, että kielto tuli tasavallan presidentin kansliasta ja samasta syystä Pankkitarkastusviraston johtaja Jorma Aranko sekä KKO:n presidentti Olavi Heinonen eivät lähettäneet , sähköpostikeskusteluisamme LUPAAMIAAN alustustensa kopioita. Lahjoitin molemmille 1945 julkaistut AAPISET.

  OPLK-tutkimusryhmä käynnisti ko. seminaarin ja 1991 -1995 laman taustojen selvityksen, josta Laman ja Rahan Pelurit julkaistiin 2005. Kirja nonsolerattiin… Se on saatavissa e-kirjana MAKSUTTA. https://kirja.elisa.fi/ekirja/laman-ja-rahan-pelurit

  Suomessa yrittäjien, kotitalouksien ja yksittäisten vippivelallisten mm. ulosotto-ongelmat ovat järkyttäviä. Kansalaisten hädänalaisesta asemasta on kehittynyt liiketoimintaa..

 2. Jarkko Teinamo

  Myöntää sentään Halonen tuossa, että tuollainen seminaari on 1992 pidetty.

  Toivoisi, että useampi vuotaisi tietonsa, nyt eläköidyttyään.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa