Avainsana-arkisto: Paavo Lipponen

Prof. Meinander spekuloinut Jäätteenmäen eroa….

Helsingin yliopiston historian professori Henrik Meinander on spekuloinut Helsingin kirjamessuilla Anneli Jäätteenmäen eron vaiheita pääministerin virasta…
 
Presidentti Tarja Halosen neuvonantaja (Martti Manninen) lähetti Jäätteenmäelle salaisia asiakirjoja pääministeri Paavo Lipposen ja Yhdysvaltojen presidentin George W. Bushin välisistä keskusteluista.
 
”Esitän tulkinnan, että silloinen pres…identti Halonen oli täysin tietoinen siitä, että hänen neuvonantajansa lähetti nämä faksit”, Meinander on sanonut.
 
Meinander on korostanut, että väite on hänen omaa päättelyään, eikä virallisia lähteitä ole. Hänen mielestään olisi kuitenkin erikoista, jos presidentti ei olisi tiennyt neuvonantajansa (Mannisen) tekemisistä.
 
Meinander on muistuttanut, että Halosen ja Jäätteenmäen puolisot ovat kertoneet Helsingin Sanomien haastattelussa tavanneensa ennen tapahtumia.
 
”Mistä he olisivat keskustelleet, Mäntyniemen maisemistako”, Meinander on kysynyt.
 
Meinander on kommentoinut Kirjamessuilla myös Suomen EU-jäsenyyttä. Hänen mukaansa EU-jäsenyydestä puhuttaessa olisi syytä muistaa, millaisissa tunnelmissa liittymispäätös tehtiin.
 
”Moni on unohtanut, mikä oli ilmapiiri silloin 1990-luvun puolivälissä”, Meinander on todennut.
 
Suomi oli juuri noussut syvästä lamasta. Meinanderin mukaan Suomi oli henkisesti samantapaisessa tilanteessa kuin monet Itä-Euroopan maat 2000-luvulla: tiukasti Venäjän kyljessä kiinni ollut Suomi halusi lähentyä Eurooppaa ja länttä.

Matti Vanhasen jälkipeli…

VANHANEN SYYTTI ITSEÄÄN tv-ohjelmassa

ILTALEHDEN uutinen 19.4.2011: Ylen A-Studion haastattelema Matti Vanhanen otti keskustan vaalitappion omille niskoilleen.

Kuihtuuko KEPU pienpuolueeksi?
Keskutapuolueen politiikan moraalin laskuun on syyllisten joukko suurempi kuin yksistään Vanhanen. Keskustaväen ja ylipäätään kansalaisten huijaaminen alkoi kun SDP:n ja Kepun ”sotamiesneuvostot” juonittelivat syrjäyttämällä Anneli Jäätteenmäen ensin pääministerin virasta, jonka tilalle nostettiin Matti Vanhanen, kuin jostakin suon silmästä ja sittemmin valittiin keskustan puheenjohtajaksi.

Matti Vanhasen johdossa keskustalaiset ovat menettäneet joka vaalissa kannatustaan. Mari Kiviniemen urheat yritykset eivät korjanneet ”sotamiesneuvostojen” tuhoja, jotka kilpistyivät vaalirahakorruptioon; johon vyyhtiin oli sotkeutunut uskomattoman suuri joukko parlamentaarikkoja – mm. yksitoista ministeriä.

Suomen sisäisessä ja europolitiikassa toisiasioiden salaamisen, peittelyn ja valehtelun sietämisen raja tuli vastaan huhtikuun 2011 eduskuntavaalissa.

Paavo Lipponen: ”So what”…

Wikileaks: Ensimmäinen kova Suomi-paljastus julki – mukana Paavo Lipponen
 
02.02.2011 07:14Ensimmäinen Suomea koskeva kovan luokan Wikileaks-paljastus on tullut julki. Salainen dokumentti paljastaa, kuinka Tarja Halosen ja Vladimir Putinin keskustelut päätyivät Paavo Lipposen kautta Yhdysvaltoihin.
Wikileaks: Ensimmäinen kova Suomi-paljastus julki - mukana Paavo Lipponen

 

 

Erkki Tuomioja Wikileaks-paljastuksesta: Ei tule yllätyksenä
02.02.2011 08:26Kansanedustaja Erkki Tuomiojaa (sd) ei yllätä tieto siitä, että Tarja Halosen ja Vladimir Putinin keskustelujen sisältö päätyi Paavo Lipposen kautta Yhdysvaltoihin.
Erkki Tuomioja Wikileaks-paljastuksesta: Ei tule yllätyksenä

Lipposen ajan Suomi-Irak ja kansainväliset suhteet

Julkaistu aiemmin 29. marraskuuta 2010
 
Wikileaks paljastanee tietoja Lipposen ja Jäätteenmäen väittelystä
 
Wikileaks-sivusto aikoo julkaista dokumentin, joka koskee luultavasti Anneli Jäätteenmäen ja Paavo Lipposen vaalikeskustelua ennen vuoden 2003 eduskuntavaaleja. Julkaistavien dokumenttien joukossa on Yhdysvaltain Helsingin-suurlähetystön lähettämä dokumentti, jonka asiasanoissa on muun muassa Suomi-Irak ja kansainväliset suhteet.