Vihaan kiihotuksella puoluepolitiikan raamit

KIIHOTUS JA VIHA! USKO oikeuden ja lainkäytön sokeudesta vahva kansalaistasollako?


Perussuomalaisten kansanedustajan Juha Mäenpään lausunto vieraslajeista menee Uuden Suomen tietojen mukaan syyteharkintaan. Tapaus on poikkeuksellinen, sillä kyse on kansanedustajan eduskunnassa pitämästä puheesta.
Esitutkinta Mäenpään eduskuntapuheenvuorosta käynnistyi elokuussa. Epäiltynä rikosnimikkeenä on kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Mäenpää mainitsi kesäkuussa eduskunnan täysistunnossa vieraslajien torjunnan yhteydessä, jossa hän käsitteli turvapaikanhakijoita ja heidän uskontojaan.

”Täällä hallitusohjelmassa on yksi hyvä kirjaus. Täällä lukee: ’Tehostetaan vieraslajien torjuntaa sekä lainsäädännöllä että torjuntatoimenpiteiden rahoitusta lisäämällä.’ Tämä valitettavasti lukee väärässä kohdassa”, Mäenpää sanoi.

MYÖS: Halla-ahon perussuomalaiset vaatii muutosta kiihottamispykälään – Rikosoikeuden professori torjuu: ”Ei tähän kukaan vahingossa syyllisty”.

VIHAAN KIIHOTTAMINEN viime vuosilla saanut puoluepoliittiset raamit. Siitä on seurauksina koitunut verkkokeskustelujen YLLÄPITÄJILLE UHKA; keskustelijoiden (somekirjoittajien) rekisteröinti on välttämätöntä; mm. kansanedustajien es8imerkkien johdosta kansalaisetkin käyttäytyvät arvaamattomasti, vastuusta piittaamatta.

Promerit.net – verkkokeskustelun ylläpitäjänä UHKA on kohtuuton.

Rikoslaki 19.12.1889/39 11 luku Sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan 10 § (13.5.2011/511) Kiihottaminen kansanryhmää vastaan: Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Tätä lakia on myös alettu käyttämään taannehtivasti, eli vuosia taaksepäin ennenkuin laki on edes ollut voimassa.

1 ajatus aiheesta “Vihaan kiihotuksella puoluepolitiikan raamit”

  1. SUOMESSA on sananvapaus. mutta höyrypäisten kansanedustajien ohjastamana vihaan kiihottaminen mm. kansalaisryhmiä vastaan nostaa UHKAN erityisesti verkkokeskustelun ja facebook-vertaisryhmien YLLÄPITÄJIEN kannettavaksi. Kehittyykö tulevaisuudessa ikään kuin keskustelukulttuurin SENSUURI?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa