Onnittelut Katri Kulmunille ja keskustalle

VAHVISTUUKO SUOMESSA SUKUPOLVENVAIHDOS puolueiden johtoon valinnoissa ja uuden naisenergian valtaannousu?

Perussuomalaisten tuorein kannatusnousu tuli ilmeisen puhtaasti suonsilmäkkeeseen uponneesta keskustasta. Historia on kääntänyt alkiolaisille selkänsä.

Ylen gallup: Perussuomalaiset syö nyt keskustaa – ”Kannatusnousu tulee yhdestä puolueesta”
Muistin virkistämiseksi: perussuomalaisten edeltäjä Suomen maaseudun puolue SMP syntyi keskustasta (silloin Maalaisliitto) revenneenä kapinaliikkeenä 1950-luvun lopussa.

Perussuomalaiset on Jussi Halla-ahon aikana vuoden 2017 kesän jälkeen muuttunut luonteeltaan täysin erilaiseksi kuin Veikko Vennamon SMP aikoinaan ja hänen jälkiään seuranneen Timo Soinin perussuomalaiset. Siitä on tullut kaikille suomalaisille puolueille poikkeuksellisen vaikea vastustaja, koska sillä ovat takanaan kansainvälisesti puhaltavat oikeistopopulismin ja äärioikeistolaisuuden tuulet Trumpeineen, Johnsoneineen, Salvineineen ja Orbáneineen.

2 thoughts on “Onnittelut Katri Kulmunille ja keskustalle”

  1. Ennustin kotipiirissä Katri Kulmunin voiton sillä perusteella, jotta KePussa Anneli Jäätteenmäen syrjäyttänyt ”sotamiesneuvosto” on karsiutunut puolueen päättävistä ”elimistä” ja tasa-arvo on hivuttautumassa keskustalaiseenkin puoluekenttään.

    Suomen keskustapuolue on tärkeä kansalliselle demokratialle; sen KONSERVATISMI on siedettävämpää kuin kokoomuslaisten ja äärilaidan perussuomalisten. Suomessa on ollut peräkkäin kolmet muutosvaalit; 2011, 2015 ja 2019; kahden ensimmäisen vaalitulosta siivittivät JYTKYT. Miten kansalaisten elämänlaatu on muuttunut?

    Valtio ja kotitaloudet ovat velkaantuneet, erikoisesti nuoret vippivelkaantuneet enemmän kuin koskaan Suomen taloushistoriassa. Sitäkö kansa tilasi?

  2. KESKUSTAPUOLUE jälleen sisäisesti koetuksella siitä, miten vanha ”sotamiesneuvosto” asennoituu uuteen puheenjohtajaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *