EU-tuet ja oikeusvaltiopertiaatteet

Valtiosääntötuomiostuin ei ole oikeusvaltion tae, monissa muissakaan länsivaltioissa sitä ei ole
Valtiosääntöoikeuden professorin Tuomas Ojasen mielestä Unkarin pääministeri Viktor Orban on hakoteillä arvostellessaan Suomen oikeusjärjestelmää

– Suomessa tuomarien nimitys on annettu presidentin tehtäväksi juuri siitä syystä, että presidentin katsotaan olevan riippumaton päivän- ja puoluepolitikoinnista, Ojanen perustelee.

Lisäksi tuomarinimityksiä eivät valmistele virkamiehet vaan erillinen, riippumaton tuomarinvalintalautakunta, joka tekee esitykset valtioneuvostolle.

Orban on selvästi suivaantunut siitä, että EU-puheenjohtajamaana Suomi ajaa EU-tukien ja oikeusvaltioperiatteiden nivomista yhteen. Käytännössä tuet olisivat leikkautumassa juuri Orbanin johtamalta nyky-Unkarilta.

Ojasen mukaan Orban syyttää suotta Suomea tukien ja oikeusvaltioperiaatteiden nivomisesta yhteen. Aloite on alun perin EU-komission, joka on jäsenvaltioiden hallituksista riippumaton.

Laajemmin:
https://yle.fi/uutiset/3-10897946?fbclid=IwAR1YRnQ7XRz44bXGsKzgXm9pYrabUsLMpLkE5ST7DA3VyEb934keY2xjQTQ

One thought on “EU-tuet ja oikeusvaltiopertiaatteet”

  1. ARVOSTAMMEKO, olemmeko kansalaisina oikeasti osallisina yhteiskuntajärjestelmässä, vai ajattelemattako kokonaisuutta some-keskustelussa, kun kansalaisryhmien jakolinjojen vastakkain asettelua lietsotaan?

Vastaa