Omaninlahden savut

Omaninlahden tankkeri-iskujen pelätään johtavan sotaan Yhdysvaltojen ja Iranin välillä.

Tutkijoiden mukaan ei kuitenkaan ole täysin varmaa, että Iran on iskujen takana.
Pentagon julkaisi perjantaina videon, jossa Iranin vallankumouskaartin sotilaat irrottavat räjähtämätöntä miinaa japanilaisaluksesta. Amerikkalaisten mukaan video todistaa Iranin olevan osallinen iskuissa.

Risto Tammi, Facebookissa:

Helsingin Sanomat uutisoi miten säiliölaivan varustamo kiistää USAn tiedot miinoista, joita olisi käytetty hyökkäyksissä säiliölaivaa vastaan. USAn hallitus on virallisesti syyttänyt Irania ja esittänyt väitteitä asiasta. Nyt varustamon taholta kiistetään USAn väittämät.
Herääkin kysymys, onko USA tekosyiden kera jälleen kehittämässä syytä sotatoimien aloittamiseen. Jos näin on, niin tämä on erittäin harkitsematonta USAn taholta. Tällä se vaarantaa maailmanrauhan.

Samoin Suomen tulisi nyt miettiä tarkoin, mitä seurauksia voi olla kumppanuudesta sotilaallisessa yhteistyössä USAn kanssa. Jos USAn politiikka on näin ailahtelevaa, niin se voi sytyttää maailman palon.

Suomen olisi pyrittävä eroon tämänkaltaisesta kumppanuudesta ja siksi kysynkin, mitä Suomen hallitus aikoo tehdä aikaisemmin sotilaallisesta yhteistyöstä solmituille sopimuksille USAn kanssa ja miten menetellään Naton isäntämaasopimuksen suhteen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa