Miksi Timo Soinia potkitaan, kun hän on luopunut?

Tutkija Markku Sipilän mielestä Timo Soinillako ei voi olla ITSEMÄÄRÄÄMISOIKEUTTA omasta elämästään?

Jokisipilä: ”Soini oli keskushahmoja myös oman puolueensa eduskuntaryhmän hajottamisessa Jussi Halla-ahon tultua valituksi puolueen puheenjohtajaksi kesäkuussa 2017.
”Istuvana ministerinä hänen olisi normaalin marssijärjestyksen mukaan tullut asettua itse ehdolle puheenjohtajaksi, mutta hän ei halunnut ottaa riskiä Halla-aholle häviämisestä.

Hän yritti toteuttaa haluamansa perimysjärjestyksen ja testamentata puheenjohtajuuden Sampo Terholle, mutta hänen asemansa ja suosionsa puolueen sisällä oli kesään 2017 tultaessa heikentynyt jo siinä määrin, ettei sekään onnistunut”, Jokisipilä kertaa.

Kalevi Kannus

3 thoughts on “Miksi Timo Soinia potkitaan, kun hän on luopunut?”

 1. PERUSSUOMALAISET saivat uudessa eduskunnassa tukun ”hillotolppia”.

  ”Ryhmä päätyi tarkan keskustelun jälkeen tiettyihin paikkoihin ja nyt saimme sen, mitä tavoittelimme. Kun hallintovaliokunnassa käsitellään maahanmuutto- ja poliisiasioita, siellä on meidän ryhmämme painotuksia kuten tiedetään. Lakivaliokunnan puheenjohtajuus on meille myös mieluinen, koska olemme ajaneet rangaistusten koventamisia.”

 2. KIINNOSTUS ”HILLOTOLPPIIN” ei ole enää inhokki, Virka-auto on ihan kliffa.

  Eduskunnan puhemiehen paikka kuuluu hallitusneuvottelujen jälkeen perussuomalaisille, katsoo toiseksi varapuhemieheksi valittu perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola.
  ”Kyllä se paikka meille kuuluu”, Eerola toteaa.
  Valtiollisessa protokollassa eduskunnan puhemies on arvovallaltaan heti tasavallan presidentistä seuraava.
  Puhemiehen paikasta on syntynyt kiista kokoomuksen ja perussuomalaisten välille. Kun perussuomalaiset katsovat, että paikka kuuluu toiseksi suurimmalle puolueelle, on kokoomuksen tulkinta, että paikka kuuluu toiseksi suurimmalle hallituspuolueelle.
  Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä on aiemmin kertonut Uudelle Suomelle, että paikka on perinteisesti kuulunut toiseksi suurimmalle hallituspuolueelle.

 3. KYLLÄ KANSA TIETÄÄ, vai tietävätkö kaikki?
  Perussuomalaiset vetää puoleensa nyt myös porvareita, arvioi Helsingin yliopiston yleisen valtio-opin professori Hanna Wass.

  Hän lanseeraa uuden termin, PERUSPORVARI, mikä tarkoittaa keskiluokkaistumista ja kuvaa sitä, että keskiluokkaista väestöä muuttaa alueelle, joka aiemmin on ollut työväenluokkainen.

  Ilmiön johdosta asuntojen ja vuokrien hinnat nousevat ja kotitalouksien koko pienenee. Esimerkki tällaisesta alueesta on Helsingin Kallio.

  Kuvaavaa on, että perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho julkaisi huomiota herättäneen kuvan Helsingin Kallio A -äänestysalueen tuloksesta. Kuvasta käy ilmi Halla-ahon keränneen äänestysalueen suurimman saaliin eli 122 ääntä. Kuva tulkittiin kuittailuksi, sillä Halla-aho ohitti vihreiden kärkinimet näiden vahvalla kannatusalueella. Toisaalta Halla-aho sai paljon kannatusta rikkaissa kaupunginosissa kuten Helsingin Eirassa.

  Wass toteaa, että Halla-ahon kaudella perussuomalaisista on tullut talousmielessä selkeämmin oikeistolainen puolue, mikä tekee siitä varteenotettavan vaihtoehdon porvariäänestäjille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *