Kansanedustajalta yritettiin periä tekaistuja laskuja sähköpostitse.

Helsingin poliisi kertoo tiedotteessa, että eteläsuomalaiselta kansanedustajana toimineelta ihmiseltä on yritetty periä oikeusteitse 13 miljoonan euron suuruista, tekaistuksi epäiltyä saatavaa.

Helsingin Sanomien mukaan kyseessä on kokoomuksen kansanedustajana toiminut Eero Lehti. Hän on vahvistanut asian lehdelle.

Poliisin mukaan saatavaa yritettiin periä ensin lähettämällä laskuja ja kehotuksia sähköpostitse. Tämän jälkeen saatavaa yritettiin periä jättämällä Tuusulan käräjäoikeuteen velkomiskanne. Tapahtuneesta tehtiin poliisille tutkintapyyntö ja epäilty rikos tapahtui tammikuussa 2015.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että sama kansanedustaja oli joutunut aiemminkin tekemisiin velkojaksi nimetyn yhtiön ja yhtiön taustalla vaikuttaneiden henkilöiden kanssa 2000-luvun alussa. Poliisin mukaan esitutkinnassa ei tullut ilmi laillista perustetta, johon väitetty velka olisi voinut perustua.

Tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Harri Saaristola Helsingin poliisista sanoo tiedotteessa, että kyseessä oli niin sanottu prosessipetos, jossa viranomaisia erehdytetään antamaan jotakin osapuolta taloudellisesti suosiva päätös riita-asiassa.

Poliisin mukaan prosessipetokset peruvat viranomaisen toiminnan hyväksikäyttämmiseen. Vaikka vaatimus olisi perusteeton ja se hylättäisiin oikeudessa, siitä voisi silti tulla merkittäviä kuluja ja erilaista haittaa vastaajalle. Teon vaikuttimena voi olla kulujen, haitan tai pelkästään negatiivisen julkisuuden aiheuttaminen vastapuolelle

Lähde:
https://yle.fi/uutiset/3-10740383

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa