Aurora Laina tarjoaa 1000–6000 euron lainoja luottotiedottomille?

Aiheesta kirjoittaa MSN:

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson vaatii hallitusta selvittämään, kiertävätkö uudet takaajalainoiksi kutsutut pikavipit lakia.

Andersson viittaa erityisesti uuteen Aurora Laina -nimiseen yhtiöön, joka markkinoi vippejä luottotietonsa menettäneille, jos nämä saavat vipille takaajan.
”Lain mukaan ilman luottotietoja ei voi saada lainaa. Rikkovatko takaajalainasopimukset siis lakia?” Andersson kysyy.
../..
Andersson kuvailee kirjallisessa kysymyksessään, kuinka Aurora Lainan tarjoaa 1000–6000 euron lainoja, joiden todellinen vuosikorko on 49,9 prosenttia. Lainan voi saada vain, jos luottotiedoton henkilö saa lainalleen takaajan. Luotto myös maksetaan takaajan tilille. Rahat myös peritään takaajalta, jos luotonottaja ei suoriudu itse maksuistaan.
”Takaajalainamalli levittää maksuongelmien riskin myös velallisen lähipiiriin. Tämä on täysin vastuutonta. Velkaongelmaisia auttavan Takuusäätiön mukaan tämä on poikkeuksellisen räikeää jopa pikavippialan standardeilla”, Andersson huomauttaa.

Hänen mukaansa kulutusluottojen sääntelyä tulisi kiristää ja vasemmistoliitto muun muassa haluaisi kieltää pikavippien mainostamisen kokonaan.

1 ajatus aiheesta “Aurora Laina tarjoaa 1000–6000 euron lainoja luottotiedottomille?”

  1. Mitäs sillä on merkitystä jos luottotiedoton saa lainan ?? Kuitenkaan henkilö kuka hakee lainaa jonkinlaiseen tarpeeseen niin tuskinpa hän sitä tahallaan maksamatta jättää. Syy on yleensä sairastuminen tai muu äkillinen elämän tilanteen muutos.
    En puolustele pikavippejä enkä hyväksy laittomuuksia asioissa.
    Suomesta ollaan tekemässä valtiota jossa luottotiedoton on vailla mahdollisuuksia mihinkään elikkä toisin sanoen ajetaan tyhjän päälle kokonaan. ja taas se mikä on järjetöntä tässä touhussa..
    Otan itseni esimerkiksi. Minun asiani on hoidettu VALTION VIRKAHENKILÖIDEN toimesta että olen maksuvaikeuksissa ja luottotiedot menettänyt. VALTION VIRKAHENKILÖIDEN virheiden vuoksi. Mutta kun valtion virkahenkilöt on niin hyvin suojeltuja ihmisiä niin he eivät joudu korvaus vastuuseen millään muotoa. Ja kukaan ei kiinnosta auttaa / puuttua koko asiaan ( Hyvä veliverkosto toimii ) Toisin sanoen työ kaveria ei pulaan laiteta virheiden vuoksi. Olen nuori 36 vuotias ja minun elämä on tällä tavoin laitettu pilalle pitkäksi aikaa.. Minulla on päätökset olemassa Valtionkonttorin vahingonkorvauksista. Olen jopa lähettänyt asiastani Eduskunnan päättäjille päätöksen ilman mitään vasta kaikua / kiinnostusta asiaan. asenne on kunhan nyt sitten vaan kärsit yli 100 000 euron veloista.. Tässä kohtaa voisi kysyä mikä on kohtuus ja mikä on pienempi paha se että 36 vuotis jätetään maksuvaikeuksiin valtion virkahenkilöiden virheiden vuoksi vai se että minä saan lainan luottotiedottomana ??
    JOKU TASA PUOLISUUS SAISI NÄIHIN ASIOIHIN TULLA TÄSSÄ MAASSA…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa