Tuntemattoman sotilaan Honkajoen iltarukouksen sanoin

Marjatta Kannus

Tekee mieli sanoa Tuntemattoman sotilaan Honkajoen iltarukouksen sanoin,

”varjele noita Suomen herroja, etteivät toista kertaa löisi päätänsä Karjalan mäntyyn. Aamen.”


On alkanut näyttää siltä, että tämän hetkinen hallituksemme on jotenkin päästänyt unohtumaan, että perustuslain mukaan valta kuuluu kansalle. Eli Ay liike ei ole joku erillinen vallan linnake, vaan sen takana seisoo tuottavaa työtä käsillään tekevien ja toimihenkilöiden muodostama osa kansasta, joka alkaa olla saanut kyllikseen hallituksemme jatkuvasta kyykyttävästä linjasta. Tuntuu siltä, että kun on saatu yksi huononnus työntekijöiden elämään läpi, niin on kiire keksiä seuraava asia, joka jotenkin pahentaa palkkaa tai työsuhteiden etuja. Eli tämä lakiehdotus, joka on jo maksanut täysin sivullisille yrittäjille miljoonia, on niin tärkeä hallituksen mielestä, että mikään vaihtoehto ei kelpaa, vaan ne torpataan heti.

Miksi yleensä pitää jakaa kansaa kahteen osaan ja aiheuttaa näin mahtava riita? Minkä takia pitää koko ajan keksiä osalle kansakuntaa huononnuksia heidän työelämäänsä? Eli kuten eräs pääluottamusmies sanoi, että kannattaisi parantaa työtätekevien asemaa, eikä keksiä keinoja miten saada ihmiset pois töistä ja miten helpommin antaa potkut. Eikö tarkoitus olekaan saada ihmiset mielihyvin työn pariin?

Otetaan vaikka yksinään yrittäjät, joiden yritykset monesti kaatuvat, koska jos esim. sattuu sairastumaan ei ole minkäänlaista turvaa, jos varsinkaan yritystä aloittaessa ei ole ollut varaa maksaa erittäin kalliita vakuutusmaksuja. Monet eivät uskalla ryhtyä yrittäjiksi, vaikka olisi ihan käypä idea, jolla voisi itsensä elättää.

Eli eikö pään hakkaaminen puuhun jo ala riittää ja hallitus aloittaisi jonkun myönteisen ehdotuksen, jolla ihmiset voivat itsensä työllistää, sen sijaan että heitä koko ajan syyllistetään? Hyvin iso osa kansalaisista on jo ilmaissut mielipiteensä hallituksen päähänpinttymiä vastaan, joten eikö hallituksen mielestä näiden kansalaisten mielipiteellä ole mitään merkitystä?

Marjatta Kannus
25.10.2018 Turku

One thought on “Tuntemattoman sotilaan Honkajoen iltarukouksen sanoin”

Kommentointi on suljettu.