Tämäkö olisi isänmaallistumisen vaihtoehto?

Helsingin Tukkutorin päällikkö Elina Siltanen sanoo, että lasten tapahtuman ja uusnatsien marssin järjestäminen yhtä aikaa samalla paikalla olisi turvallisuusriski.

Isänmaallisen 612 -ryhmän soihtumarssi ja sitä vastustanut Vapaus pelissä -vastamielenosoitus itsenäisyyspäivänä 2015.
Itsenäisyyspäivänä useita mielenosoituksia – myös uusnatsien marssi toteutumassa.

Suomi 100 -teema huipentuu itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin. Maa on täynnä erilaisia tapahtumia. Toreille on tunkua. Helsingin Sanomat uutisoi viime viikolla ikävästä päällekkäisyydestä, joka toteutuessaan olisi tuonut uusnatsit ja lapset viettämään itsenäisyyspäivää samalle torille.

Töölöntorilla piti olla samaan aikaan Suomi 100 -vee synttärit! -lasten tapahtuma sekä uusnatsien kokoontuminen. Perhejuhlassa on tarkoitus olla muun muassa alpakoita ja pupuja. Sen ajankohdaksi on ilmoitettu 16.30-19.00, kun kansallissosialistien Kohti vapautta! -marssi päättyy Töölöntorille samoihin aikoihin.

Töölöntorille kokoontuu kuuden jälkeen myös 612-soihtukulkue.
Monet pitävät tapahtumaa äärioikeistolaisena, joskin järjestävä yhdistys pitää itseään poliittisesti sitoutumattomana ja isänmaallisena. Kello 18.30 järjestettävään tapahtumaan aikovat osallistua muun muassa Pohjoismainen vastarintaliike, Suomi ensin sekä Rajat kiinni! -kansanliikkeet.

Helsingin Tukkutorin päällikkö Elina Siltanen kertoo, että lasten tapahtuman lupa peruttiin jo perjantaina Töölöntorin suhteen.

2 ajatusta aiheesta “Tämäkö olisi isänmaallistumisen vaihtoehto?”

 1. * ISON MAAILMAN MALLIIN TURUSSA lauantaina 18, elokuuta 2018…

  Kauppatorilla vastamielenosoittaja heitti uusnatseja päin banaanin, minkä jälkeen poliisi otti hänet kiinni. Kun kulkue päätyi Akatemiantalolle, osallistujat tekivät natsitervehdyksen ensimmäisen puhujan puheen päätteeksi. PVL on saanut käräjäoikeudelta langettavan tuomion, jonka mukaan järjestö on lakkautettava. Päätös ei ole vielä lainvoimainen.
  Poliisivalvonta oli uusnatsistisen kulkueen lähtiessä liikkeelle Puutorilta kevyehköä, mutta Kauppatorille tultaessa poliisi oli jo varustautunut järeämmällä kalustolla.
  Mellakkakypärien ja poliisikoirien lisäksi poliisilla oli ainakin neljä ratsupoliisiyksikköä mukana valvomassa kulkuetta Tuomiokirkkosillalla.
  Myös konepistoolein aseistautuneita poliiseja näkyi keskustassa paljon ja taivaalla oli molempien kulkueiden aikaan drone tarkkailemassa tilannetta.
  Suuremmilta välikohtauksilta vältyttiin ja poliisi pystyi pitämään mielenosoittajat omilla puolillaan. PVL:n mielenosoituksen jälkeen Aurajoen rantaan kokoontui poliisin arvion mukaan noin 300 henkilöä terrori-iskun muistotilaisuuteen. Sen järjesti äärioikeistolainen Kansallismielisten liittouma ja siihen osallistui myös PVL:n jäseniä.

  Mielenosoituksissa otettiin 11 henkilöä kiinni
  Turussa otettiin 11 henkilöä kiinni lauantain mielenosoituksissa. Kiinniotetuista seitsemän vapautettiin jo päivän aikana. Loput kolme oli rikosperusteisesti kiinniotettuja ja yksi yleisen järjestyksen häiritsemisestä.
  Henkilöt otettiin kiinni häiriökäyttäytymisen vuoksi. Kyseessä oli lieviä tai tavallisia pahoinpitelyrikoksia sekä vahingontekoja. Osa otettiin kiinni poliisilain perusteella yleisen järjestyksen turvaamiseksi.
  Poliisi ei ota kantaa siihen, mihin mielenosoituksiin henkilöt osallistuivat.
  Kiinniotoista huolimatta päivä sujui poliisin mukaan hyvin ja pääosin rauhallisesti. Suurilta yhteenotoilta vältyttiin kokonaan.
  – Pientä tönimistä ja nahistelua oli. Huutoa toki myös, mutta sellainen ääni kuuluu mielenilmauksiin, kertoo ylikonstaapeli Teemu Äikäs Lounais-Suomen poliisista.
  Turun Sanomien tietojen mukaan Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kanssa marssinut Suomi Ensin -yhdistyksen perustajajäsen Marco de Wit loukkaantui kulkueessa. Häntä häiriköitiin mielenosoituksen ulkopuolelta, minkä seurauksena hän kaatui ja loukkasi jalkansa. Silminnäkijän mukaan hänet kuljetettiin ambulanssilla Tuomiokirkontorilta pois.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa