Kysymys 11. Stalin julistettiin syyttömäksi Katyinin joukkomurhiin?

Olemme kysymyssarjaa  kirjoitettaessa saaneet kokea Puolan kansan suuren surun Smolenskin lähellä tapahtuneen lento- onnettomuuden johdosta. Katynin uhrien 70 vuotta sitten tapahtuneen,  venäläisten suorittaman, joukkomurhan muistotilaisuuteen  matkustanutta Puolan korkeinta johtoa kuoli runsaasti tässä traagisessa onnettomuudessa.
 
Joudumme yhä kysymään, miksi länsiliittoutuneet estivät tämän 1940 tehdyn  K a t y n i n  hirmuteon tutkimisen, vaikka Lontoossa toimiva Puolan pakolaishallitus sellaista pyysi?
Varsin pian sen toimintaa vaikeutettiin ja estettiin lopulta kokonaan. Heti Katynin hautojen avaamisen jälkeen,(hautoja on yhä löytymättä mm. Kozelskissa, Gnezdovossa ,Jelnjassa) paikalle kutsuttu kansainvälinen tutkimusryhmä totesi joukkomurhan tekijöiksi venäläiset 
(NKVD).
 

Liittoutuneiden (lähinnä Englannin) oli  kuitenkin julistettava maailmalle

       Stalinin olevan syytön ja siirtää vastuu tästäkin rikoksesta saksalaisten harteille?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa