Talvisodan historian kysymyksiä – Hornborgin mietintö e-kirjana

Arkistosta 31. joulukuuta 2011
 
* Miksi Suomen armeija ei Jatkosodassa katkaissut Muurmansk – Sorokka – Obozerskaja rataa yhdessä saksalaisten kanssa ja avannut näin uutta rintamaa pohjoisesta kohti Moskovaa?
 
* Miksi Mannerheim pidätti tiukasti joukkonsa myös Syvärille ja Leningradin pohjoispuolelle Karjalan kannaksella?
 

* Miksi Suomen sotasyyllisyysoikeudenkäynnissä 1945-1946 syytetyt eivät saaneet viitata Talvisotaan?
 

* Miksi asiaan puuttuminen oli kielletty syytetyiltä myös Nurnbergin suuressa oikeudenkäynnissä? (Vyshinskin lista)
 

* Miksi ns.Hornborgin komitean sotaan syyllisiä kokeva mietintö julistettiin salaiseksi ja on ollut sitä osin näihin päiviin saakka?
 

…> Honborgin mietintö E-kirjana maksutta heti luettavaksi

 
* Millä perusteella marsalkka Mannerheimia ei tuomittu sotiin syyllisenä 1945 – 46? Miksi itse Stalin antaa ylistävän lausunnon Marskista, mutta tiukan ojentavan huomautuksen Moskovassa 8.10.1945 vierailevalle kulttuurivaltuuskunnalle, jonka puheenjohtaja kommunisti J. Helo yritti häpäistä Mannerheimia ja Suomen armeijaa?
 

* Mitä Mannerheim tarkoitti, kun hän langolleen ministeri Gripenbergille Lontooseen lähettämässään kirjeessä 18.2.1949, myöntää muistelmissaan syyllistyvänsä pakottavista syistä tietoiseen historian vääristelyyn?
 

* Miksi Rudolf H e s s lensi yksin 10.5.1941 Skotlantiin? Miksi Hess vangittiin Churchillin toimesta ja hänen mukaansa ottamat asiakirjat julistettiin salaisiksi vuoteen 2017 asti? Miksi Hessiä pidettiin eristettynä omaisistaan ja ulkomaailmasta vuoteen 1946 ja tuomittiin Nurnbergissä lopulta elinikäiseen vankeuteen? Maailman yleisen mielipiteen vaatiessa yli 40 vuotta kärsineen vanhuksen vapauttamista, hänet v.1987 äkkiä vankitiloissaan raa´asti murhataan (CIA + M15) Englantilaisten suorittaman tutkimuksen mukaan Hess oli tehnyt itsemurhan ! Miksi juuri vapauttamistaan odottava vanki olisi tehnyt itsemurhan ? Vai oliko hän vieläkin vaarallinen voittajien luomalle ”totuudelle”, jota nämä yhä vieläkin levittävät maailmalle? Huom. Hessin henkilökohtaisen hoitajan Abdallah Melaouhi´n todistukset!
 

* Miksi Liittoutuneet vallat yhä 2000-luvullakin pitävät 2.maailmansotaan liittyviä usein henkilökohtaisia ja erittäin salaisia arkistoja avaamattomina? (Stalin, Churchill, Roosevelt) Miksi näiden suurvalta johtajien alaisten antamat lausunnot 30-luvulta lähtien ovat myös jääneet huomiotta ja johtopäätökset tekemättä? (Frankfurter, Hull, Biddle, T.Kent, Bullit, Lipski, Beck, N.Chamberlain, Vansittart, Eden, Morgenthau, Hopkins, Vyshinski,jne , jne?)rkistosta

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa