SUOMEN ITSENÄISYYDEN 100-VUOTISJUHLA

Miten Paleface on kunnostautunut itsenäisyyden säilyttämisessä?
 

Kansanedustaja, valt. tohtori Jussi Niinistö kirjoittaa maltillisen aiheellisesti huolestuneena vasemmistoartisti Karri Miettisen eli Palefacen esityksestä Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan sisällöksi. Miettinen on jäsen juhlaa valmistelevassa elimessä.
 

Mitä näyttöä Miettisellä on Suomen puolustamisesta? Miten hän on kunnostautunut Suomen itsenäisyyden puolustamisessa?
 

Onko Suomi edelleen niin kontallaan luhistuneen Neuvostoliiton edessä, että ns. oikeistolaisen vallan aikana laitetaan äärivasemmistolainen järjestelemään Suomen tärkeintä juhlaa?
 

Mannerheim pelasti Suomen itsenäisyyden
Oliko marsalkka Mannerheim sotarikollinen? Ei ollut. Hän pelasti Suomen Neuvosto-Venäjän ja Neuvostoliiton kynsistä.
 

Kannattaisi aina jonkin verran käyttää tasapuolista harkintaa. Suomessa vastassa oli ensin Lenin joukkoineen. He joutuivat taipumaan Suomen itsenäisyyden tunnustamiseksi, mikä oli aivan oikein. Eihän Venäjäkään halunnut olla mongoli-tataarien vallan alla, vaikka yli 300 vuotta oli kulunut.
 

Punaiset nousivat kapinaan laillista hallitusta vastaan
Ei Mannerheimia ja Suomea pidä rangaista siitä, että punaiset nousivat Suomessa venäläisten avulla kapinaan laillista hallitusta vastaan. Aivan samoin kuin Venäjällä. Siellä tosin bolshevikit voittivat ja tuli hirvittävät ihmisvainot ja omien kansalaisten tappaminen.
 

Sitäkö Miettinen hakee uudelleen? Että tuomittaisiin Mannerheim ja suomalaiset ja annettaisiin äärivasemmistolle mielivalta? Miettinen saa elossa olemisestaan olla kiitollinen Mannerheimille, suojeluskunnalle ja niille suomalaisille, jotka taistelivat maan itsenäisyyden puolesta.
 

Kannattaa myös suhteuttaa vapaussodan jälkeiset toimet. Stalin otti Leninin jälkeen vallan. Hän tapatti miljoonia, ehkä kymmeniä miljoonia venäläisiä, omia kansalaisiaan. Tällaisenko murhamiehen kannattajan pitäisi osallistua Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan valmisteluihin?
 

Ns. sotasyyllisyystuomiot purettava
Suomen poliittinen johto on pelännyt ja pelkää näköjään edelleen Neuvostoliiton haamua ja Venäjää. Ennen Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlallisuuksia eduskunnan tulee osoittaa edes vähäistä itsenäisyystahtoa ja säätää kansanedustaja Reijo Tossavaisen aloitteen pohjalta laki, joka mahdollistaa ns. sotasyyllisinä tuomittujen suomalaisten poliittisten johtajien tuomioiden purkamisen.
 

Miksi me edelleen haluaisimme olla sotiin syyllisiä, vaikka syyllinen oli Neuvostoliitto? Miksi me yhä haluaisimme ylläpitää perustuslakimme vastaisiksi todistetut tuomiot? Miksi haluaisimme sotasyyllisinä tuomittujen neuvostotyylistä rehabilitaatiota?
 

Nykytilanne on häpeä
Nykyinen tilanne on erittäin suuri häpeä Suomen poliittiselle johdolle ja oikeuslaitokselle. Syyllisen leima ei ole hyvä. Vielä huonompaa on se, että syytön käyttäytyy aivan kuin syyllinen. Uhrista on tehty rikollinen ja uhri itse vahvistaa tämän.
 

Kannattaa miettiä sitä, miten maailma reagoi, jos Suomi ei edes 100-vuotisjuhlassaan osoita itsenäisyyttään. Tai osoittaa sen vain liturgisissa poliittisissa puheissaan. Siitä seuraa suuri fiasko, josta Suomen imago tulee kärsimään moninkertaisesti.
 

Haluaako presidentti juhlia tuomittuna?
Haluaako presidentti Sauli Niinistö kutsua vieraita juhlistamaan tilaisuutta, jossa itsenäisyys pannan räpiksi, Mannerheim tuomitaan, Mannerheimin ratsastajapatsas revitään alas?
 

Venäjän esimerkki on täysin toisenlainen. Vaikka siellä nostetaan kunniaan suurrikollista Stalinia ja eikä oikeutta juuri kunnioiteta, siellä hallinto ja ihmiset ovat isänmaallisia. Mitä he Suomessa ovat?
 

Lisätiedot: Veikko Saksi toimitus@prokarelia.net

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa