Opastukseksi Suomen ”oikeuden”palvelijoille

Isoäiti oikeudessa

 
Lakimiesten tulisi olla erityisen tarkkoja sananvalinnassaan haastatellessaan oikeudessa teräväkielisiä iäkkäämpiä naisia, kuten tätä Missisippiläistä isoäitiä.
 
Eteläisessa pikkukaupungissa syyttäja kutsui ensimmäiseksi todistajaksi iäkkäämmän naisen. Lakimies lähestyi todistajanaitiota ja kysyi: ”Rouva Jones, tunnetteko minut?”
 
”Kyllähän minä teidät tunnen, herra Williams. Olen tuntenut teidät pikkupojasta lähtien ja suoraan sanottuna, olette ollut suuri pettymys minulle. Valehtelette, petätte vaimoanne ja manipuloitte ihmisiä, seka puhutte heistä heidän selkänsä takana. Luulette olevanne isokin, kiho vaikka aivonne eivät riitä kunnolla edes paperien pyöritykseen. Kyllä, tunnen teidät.”
 
Lakimies oli hölmistynyt. Tietamättä mitä tehdä hän osoitti huoneen toiselle puolelle ja kysyi: ”Rouva Jones, tunnetteko puolustusasianajajan?”
 
Isoäiti vastasi taas, ”Totta kai tunnen hänet. Olen tuntenut herra Bradleyn nuorukaisesta asti. Hän on laiska kiihkoileva fanaatikko ja hänellä on alkoholiongelma. Hän ei kykene normaaliin suhteeseen kenenkään kanssa ja hänen asianajotaitonsa ovat osavaltion kehnoimmat.. Hän on pettänyt vaimoaan kolmen eri naisen kanssa. Yksi heistä on teidän vaimonne. Kyllä, kyllä minä tunnen hänet.”
 
Puolustusasianajaja melkein pyörtyi.
 
Tuomari kutsui molemmat lakimiehet pöytänsä ääreen ja sanoi hyvin hiljaisella äänellä: ”Jos jompi kumpi teista idiooteista kysyy tunteeko hän minut, lähetän molemmat sähkötuoliin”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *