Mitä tulikaan lausuttua yrittäjyydestä, herra tasavallan presidentti?

Matti Haverinen kirjoittaa:

 
Herra tasavallan presidentti Sauli Niinistö!
 
Olette CNN:n haastattelussa tunnustanut, että 90-luvun alun yrittäjiä kohdeltiin väärin. Sanoitte, että he tarvitsevat hyvitystä.
Olette arvostellut monopolien ja valtionyhtiöiden johtajien ahneutta. Olette pitänyt ihan asiallisia puheita, mm valtiopäivien avajaiset 2016 alussa.
 
Tiedätte varsin hyvin, mitkä mekanismit ovat aiheuttaneet Kansakuntamme häpeällisen tilan.
Tiedätte, että kokonainen yrittäjäsukupolvi ryöstettiin 90-luvun alussa ja uutta kierrosta viritellään.
 
Muistatte hyvin, että osallistuitte ainakio yhteen kokoukseen jossa tuotteliainta kansaa myytiin amerikkalaisten yritysten bulvaaneille 57.000 hengen pakettina 30.3.2000 ikuisuusvelkaorjiksi käytännössä nimelliseen kauppahintaan. Yrittäjien hankkimat omaisuudet pankinjohtajakavereille lähes ilmaiseksi. Vain velat jätettiin elämään omaa virtuaalista elämää ja on estetty siitä alkaen uusi yrittäjyys ulosotoilla ja ns ”luottotietorekistereillä”.
 
Tämä ja sen jälkeen pari muuta asiaa on johtanut massatyöttömyyteen, valtion velkaantumiseen, virkamieskunnan paisumiseen ja loistoimintaa harjoittavien perintätoimistojen, oikeuslaitoksen ja pankkien jatkuvaan laittomuuteen.
Tiedätte varsin hyvin Koiviston konklaavin ja siihen liittyvät laittomat toimet ennen sitä ja sen jälkeen. Tiedätte yrityskadon. Tiedätte pienyritysten mahdottomuuden työllistää ja toimia.
 
Tiedätte myös äkillisesti 14.500 ihmisen tahallisen ajon itsemurhaan. Arvaatte, että luku on vuosien mittaan tämän takia ketjuuntuessaan kasvanut, joka on kokoluokkaa 100.000.
 
Mitä tulikaan lausuttua viimeksi yrittäjyydestä? Lausuitte, että ”yrittäjäksi ei kannata ryhtyä jos ei ole valmis ottamaan riskejä”.
 
Tiedättekö kuinka paljon tämä loukkasi ryöstöstä hengissä selvinneitä yrittäjiä ja heidän omaisiaan?
Sanomanne ydinsisältö oli ilmeisesti siis se, että 65.000 yrittäjää yhtäkkiä epäonnistui! Ajattelitteko että tässä vain toteutui yritysriski? Ei, se ei toteutunut! Toteutui MAARISKI!
 
Emme mekään suosittele kenellekään koko loppuelämän pilaamista yrittäjäksi ryhtymisellä, koska sen jälkeen yrittäjä on lainsuojaton. Yrittäjät ovat vain reserviä valtiolle, joka pankkien avustuksella voi ottaa hetkessä koko kerätyn omaisuuden haltuun tarvittaessa, myydä taas uudella kierroksella velkaorjiksi loistoimintaa harjoittaville veronkiertäjille. Oletan että ymmärrätte mistä puhun.
 
Olemme sosiaalisen median puolella esittäneet, että kutsuisitte Koiviston konklaavin hirmuseuraamusten jälkeen ns ”Niinistöön konklaavin” koolle ja ohjeistaisitte virkamiehiä toimimaan Suomen lakien mukaan ja ottaisitte nimitysasiat ja muut esille! Koko oikeuslaitos on siivottava perusteellisesti virka-aseman väärinkäyttäjistä ja laitettava ne tuomiolle!
 
Te tiedätte, tai ainakin pitäisi tietää, kuinka kansallisesti mittavasta gigaluokan ongelmasta on kyse, kun edes oikeuslaitosta ei käytännössä ole ollut 6.5.1992 jälkeen. Tuskin kukaan ryöstetty on saanut sieltä minkäänlaista apua ja avun hakemisyritykset ovat olleet turhia ja pahentavat ongelmaa niin yksilötasolla kuin kansallisellakin tasolla.
 
Tämä kansakunta ei kestä millään mittarilla hetkeäkään lähes 25 vuotta jatkunutta laittomuutta! Tämä koko rakennekorruptio on seinähullu!
Mitä aiotte tehdä valtaoikeuksienne puitteissa alkavana 100 -vuotisjuhlavuonna tälle asialle?
 
Aiotteko ottaa tämän esille myös valtiopäivien avajaispuheessanne?
 
MATTI HAVERINEN

6 thoughts on “Mitä tulikaan lausuttua yrittäjyydestä, herra tasavallan presidentti?”

 1. Tämä väärinteko ei unohdu. Se oli harkittu rikos koko Suomea ja sen yrittäjiä vastaan. Mitalit rinnassa patsastellaan ja ollaan niinkuin joku muu olisi vastuussa, mutta Koivisto, Niinistö , Korkman, Aho, ja velat Norjalaisyhtiölle myynyt Suvi-Anne Siimes, ei teitä unohdeta.

  1. Lista on loputon…totta helevetisä ku meilä ei oo ollu isäntää talosa.urpilainen,liikanen,katainen,stubb ja Sipilä nöyryyttää lopullisesti.Isännälä tarkotan pressoja…hox,siksi kaikki kirjotettu pienellä mutta sipilän kohala sattu vahinko

 2. Koettu myös täällä.

  Kaikki tulevat vääryydet voidaan estää siten, että viranomaiset ja virkamiehet saadaan noudattamaan lakia. Siitähän vääryyksissä on lain kannalta kyse.

  Ei saada kuitenkaan.

  Saisimmeko sen sijaan itse aikaan järjestelyn, joka antaisi yrittäjille mahdollisuuden toimia tehokkaasti yhteisten oikeuksiensa puolesta?

  Suomen valtio viranomaisineen ja virkamiehineen ei siihen pysty mutta me pystymme.

  Lisätietoja yhteisten asioiden osoitteessa:

  http://kaikki.info/english/echr/

  Yhteydenotot ovat tervetulleita

 3. Kun aloin yrittäjäksi, työn ohella opiskeltuani, olin persaukinen. Kovalla työllä ja eukkokulta tuella rakensimme pientä yritystämme. Oli nuorta voimaa, uskallusta ja onneakin varmasti. Yritys menestyi, sijoitimme tuotot kasvuun elämä hymyili. Sitten Koiviston ollessa presidenttinä ja Kullbergin kirstunvartijana, he huomasivat pankkien kaatuvan ilman apua. Mekin olimme ottaneet pankin ja vakuutusyhtiön tyrkyttämää rahaa ja ostaneet pienen hallin. Parissa vuodessa se tulisi maksettua. Sitten pankkien pelastamiseksi velkamme korko nousi jopa 20 prosenttiin.
  Pankki pelastui, myi hallimme kai millä hinnalla hyvänsä. Alussa ei ollut yhtään rahaa, lopussa ei yritystä ei hallia, vaan jo miljoona velkaa. Se kasvoi nopeammin, kuin mitä ikinä ehtisin lyhentää.

Vastaa