Arkistot aukeaa… vai eikö?

 
Rikoskirjailija-toimittaja Harri Nykänen on suututtanut ja suissut vallasta monia Suomen mahtihenkilöitä. Tänään julkaistussa muistelmakirjassaan Nykänen julkaisee presidentti Mauno Koivistolta saamansa moitekirjeen, jonka Koivisto oli käskenyt hävitettäväksi heti seuraavana päivänä.

 

Koiviston oli kimpaannuttanut Nykäsen Helsingin Sanomissa julkaistu haastattelu vuosina 1982-86 oikeuskanslerina toimineesta Kai Kortteesta. Korte oli nälvinyt haastattelussa Koivistoa poliittistaustaisten talousrikosten tutkinnan kritisoimisesta.

 

Koiviston mukaan Korte teki hänelle erikoisen tempun, mutta tempun takana oli Kortteen lisäksi myös Nykänen Juttu nimittäin julkaistiin 13.12.1992, kolme päivää Kortteen kuoleman jälkeen. Syöpäsairas Korte oli kertonut haastattelussa elävänsä enää muutaman kuukauden, ja kaksikko sopi, että juttu julkaistaan vasta hänen kuolemansa jälkeen.

 

NTV3 artikkeliin -> http://m.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/koiviston-salattu-moitekirje-vihdoin-julki-rikoskirjailija-suututti-myos-kalevi-sorsan/5334330

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa