Suomen oikeusvaltio-status…

Viola Heistonen kirjoittaaq US-blogissaan mm. (lainaus)
 
MIKSI ”virallinen” Suomi ei korjaa vääriä historiankirjoituksia?
 
Tasavallan presidentti, Suomen Marsalkka Mannerheim lähti marraskuussa 1945 hoitamaan terveyttään Portugaliin. Tukholman – lähettilään Gripenbergin mukaan ”Marsalkka oli helpottunut päästessään pois Suomesta”. Sotasyyllisyyslain määräaika syytteiden nostamiseksi meni umpeen 31.12.1945 ja Mannerheim palasi Suomeen 2.1.1946.”, näin kirjoittaa Matti Häkkänen, joka toimi Suomen suurlähettiläänä Portugalissa vuosina 1997-2001).
 
Sitaatteja siitä: ” ..78-vuotiaan marsalkan rapautunutta terveyttä oli kesällä (1945) asekätkentäjuttu kovasti koetellut..Sotasyyllisyysprosessi alkoi puolestaan painaa yhä uhkaavammin päälle, kun kenraalieversti Zhdanov palasi kesäkuussa Moskovasta Helsinkiin Stalinin uudet ohjeet mukanaan ja puhutteli ankarasti oikeusministeri Kekkosta.
 
Valvontakomission oman muistion mukaan Kekkonen sanoi, täysin yhtyvänsä Suomelle hyvää tarkoittavan herra Zhdanovin näkemyksiin ja lupasi niitä hallituksessa puoltaa kuin omiaan. Näin kävikin. Niin Mannerheim kuin Paasikivi taipuivat takautuvan sotasyyllislakiesityksen antamisen elok../..
 
Suomen lähiajan historian salattuja, peiteltyjä valheita nostetaan esille vain kansalaistasolla. Vääryyttä kärsineiden tuntemuksilla ei ole arvoa.
 
Muutamia kysymyksiä:
 
* Oliko marsalkka, tasavallan presidentti vain raihnainen vanhus? Katso luettelo Marskin passileimoista vuosilta 1946-1950.
 
* Miksi Mannerheimin muistelmat on Otavan julkaisemana ”muunneltu” niin että hän itse kuvaili niitä enää keittokirjan kaltaseksi?
 
* Mannerheimilla oli useita salaisia asiamiehiä, miksi niiden henkilöt kiistetään ja osuudet sotahistoriaamme nonsoleerataan, eli halvennetaan – esimerkiksi Vilho Tahvanainen? Joka todistettavasti 17.1. – 24.11950 Mannerhemin Suomen käynnillään järjesteli ja kopioi S-32 salaiset asiakirjat kansioihin, jotka luovutettiin J.K. Paasikivelle 23.1.1950 Tamminiemessä. Miksi Tahvanaisen osuus niin totaalisesti kiistetään, jopa väitetään ettei häntä ollut olemassakaan.
 
Vilho Tahvanaisen v. 1971 julkaisema kirja ”Eikoistehtävä” Mannerheimin salaisena asiamiehenä 1932 – 1945 löytynee antikvariaateista.
 
* Miksi sotasyyllisten tuomioiden purku ei onnistu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa