TESTAMENTTI KANSALLENI

 

Svinhufvud natsimielinenkö?

P.E. Svinhuvudiin liittyvää on varsinkin suomalaisilta pysynyt piilossa:
mm. Ukko-Pekan henkilökohtainen vaikutus Talvisodan päättymiseen on ollut merkittävä. Sotaveteraani Gerth Biesen kertoi videohaastattelussa, että Svinhufvud Saksanmatkallaan saattoi vakuuttaa Saksan sodanjohtoa (Hitleriä) painostamaan Neuvostoliittoa (Stalinia) taipumaan rauhaan.
 
Iltalehden Historia liitteessä ”LAPUAN LIIKE” Jyrki Vesikansa kertoo Martti Pihkalan (Pihkalan kaartin, eli Vientirauhan perustajan) osuudesta P.E.Svinhufvudin puheiden julkaisusta Ukko-Pekan kuoleman jälkeen…
 

testamenttijpgPehr Evind Svinhufvud, Uusiopainos, 1944 TESTAMENTTI KANSALLENI verkkokaupasta…
 

Alkuperäisen kirjan myynti ja levitys kiellettiin heti alkuunsa ja tuhottiin…
 

Ote kirjasta: ”Kansan johtajat, jotka etukäteen tekevät laskelmia omaksi hyväkseen kansansa tuhoutumisen varalta, ja antavat näiden laskelmien vaikuttaa päätöksiinsä valtion asioita ratkaistaessa ja tekevät siinä mielessä palveluksia, menettelevät isänmaataan kohtaan edesvastuuttomasti. Sillä kansaa ei voi paeta. Se jää tuhon omaksi../.. Terve kansallinen vaisto sanoo näin: En voi paeta, koska koko kansa ei voi sitä tehdä. Viipurin läänin asukkaat saattoivat siirtyä Suomeen, mutta me emme voi vaeltaa Ruotsiin.” ../..
 

Ukko-Pekan testamenttia olisi syytä suositella nykyisille politiikan päättäjille. Tokko heilläkään on kuitenkaan voimia paljon syventyä tällaisiin asioihin nykyaikaisessa mediamyllyssä. Tähän ajan puutteeseen viittaa Svinhufvudkin sivulla 50, että ”suunnattoman työtaakan rasittamat suurliikemiehet eivät ennätä ajatella asiaa huomispäivää pitemmälle eivätkä katsoa, minkälaisiin poliittisiin vekseleihin pistävät nimensä”.
 

Nykyäänhän ministerit tekevät ulkomaanmatkoja liikemiesten eturintamassa.
 

Testamentti kansalleni
suurempi kuva

Testamentti kansalleni

€10.00

Lisää koriin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.