”Suojeluskunta” ja ”punakaarti”

 
Suomessa puuhataan kodinturvajoukkojen (”suojeluskunnan”) virallistamista. Eipä silti itsenäisyyspäivänähän saatiin näyttö luokkavieraiden (2000-luvun ”punakaartin”) aktiiveista.
 
Siinä yhtälössä Suomen sisäisessä politiikassa ennenpitkää jyrisevät tankit… Sille varalle etelä-Koreasta on jo ostettu telaketjutykkejä…
 
Siis, onko edessämme kansakuntana samat historian kuminat n. sadan vuoden takaa? … ja mitenkä presidentti Risto Ryti kirjoittikaan marraskuussa 1944 Lennart Segerstråhlelle:
 
” Kansani pelastumiseen ja onnelliseen tulevaisuuteen en hetkeksikään ole menettänyt uskoani. Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan kansakunnan elinedut ja ne ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi.”
 
Erkki Tuomiojan poliittiset päiväkirjat 19914-1994 kumisuttelee nimessään ”Siinä syntyy vielä rumihia”. Näinhän isossa lamassa kävi.

One thought on “”Suojeluskunta” ja ”punakaarti””

  1. TIMO SOININ johdolla ja kahden ”jytkyn” voimalla Suomeen luvattiin järjestystä ja toimeentuloa… Nyt Soini on kuitenkin ”heittänyt kinttaat lattialle”, sekä oikeus- ja työministeri on uupunut – kahden pallin ministeriviran hoidossa. Ihan ymmärrettävästi. Toimeentulon osille on saatu SOTEn esiviritys – KELA-sotku.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *