”Taru torjuntavoitosta”

Oululainen Henrik Rantala kirjoittaa Kalevassa otsikolla ”Taru torjuntavoitosta”

 
Hän toteaa miten jo kesäkuussa 1944 Neuvostoliitto aloitti Karjalan kannaksella suurhyökkäyksen. Vanhentuneissa historian esityksissä puhutaan torjuntavoitosta, joka pysäytti neuvostojoukkojen etenemisen Tali-Ihantalassa. Nykyisin monet johtavat suomalaiset historioitsijat eivät pidä väitettä torjuntavoitosta totuutta vastaavana.
.
Professori Heikki Ylikangas on todistanut miten Kremlillä oli rajoitetut tavoitteet Suomen suunnalla. Myös Suomen korkein sotilasjohto tiesi jo juhannuksena 1944, ettei Stalinin tavoitteena ollut maamme valloitus. Kyse oli rauhaan pakottamisesta
.
Nyt vielä tämäkin! Tähän saakka olermme saaneet kuulla miten Lenin antoi Suomelle itsenäisyyden vuonna 1917. Stalin puolestaan ei siis halunnut miehittää Suomea vaan pakottaa sen rauhaan.
.
Yrjö Saraste

1 ajatus aiheesta “”Taru torjuntavoitosta””

  1. YLE:n Kylmän sodan Suomi-ohjelmassa prof. Timo Vihavainen määritteli Lenin’in osuudesta Suomen itsenäisyysjulistukseen: ”Neuvostoliitto ja Saksa olivat heikkoja, joten Suomi julistautui itsenäiseksi.”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa