Neuvostototalitarismia ei ole tuomittu?

KARJALAN KUVALEHTI 16. JULKAISTU
 
Ruotsalaisen Göran Lindbladin luotsaama European Memory and Conscience –platform tekee arvokasta työtä kommunismin mustan menneisyyden esille tuomisessa. Laaja artikkeli kertoo tämän organisaation toiminnasta ja erityisesti sen Councilin Haagin kokouksesta.
 
Totalitaristinen natsismi on tuomittu perusteellisesti ja siitä on tehty II maailmansodan pääasiallinen syntipukki. Neuvostototalitarismia, joka oli vielä pahempi väkivaltaorganisaatio, ei sen sijaan ole tuomittu, eikä se ole korjannut väkivaltaansa.
 
Kerromme, miten asianajaja Kari Silvennoinen pidätettiin ”sattumalta” juuri samaan aikaan, kun Pro Karelian serverille kohdistettiin voimakkaita DDoS-hyökkäyksiä.
 
Venäjä ja venäläiset ovat aihe, jossa muutoksia tapahtuu nopeasti. Kuitenkin nationalisuus ja valtion imperialistinen luonne säilyvät. Myös venäläisten asema Suomessa on kiinnostava aihe; ovatko he Suomelle uhka vai mahdollisuus?
 
Momentum on otollinen ajankohta, jolloin jotain hyvin merkittävää toteutuu helpommin kuin normaalisti. Momentum on otollinen hetki, jota Karjalan palautuksen näkökulmasta tarkastellaan laajassa artikkelissa.
 
Lehden pääkirjoitus käsittelee hyvin ajankohtaista asiaa, Suomen itsenäisyyttä. Artikkelissa kehotetaan muistamaan, ketkä sen meille hankkivat, mikä oli siitä maksettava hinta ja kuinka meidän tulisi tätä valtakunnan tärkeintä ominaisuutta varjella.
 
Tervetuloa lukemaan uusinta lehteämme! Juhlavaa Itsenäisyyspäivää 2013
 
Lisätiedot: Veikko Saksi, toimitus@karjalankuvalehti.com

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa