Svinhufvud ja 100-vuotias Suomi

Lähde: Karjalan kuvalehti

Suomessa ei tunneta Mustan nauhan päivää, vaikka Suomi on selkeästi Molotov-Ribbentrop –sopimuksen ja neuvostototalitarismin uhri. 23.08.1939 kaksi totalitarismia, Stalinin Neuvostoliitto ja Hitlerin Saksa, allekirjoittivat hyökkäämättömyyssopimuksen, jonka salaisessa lisäpöytäkirjassa Suomi liitettiin Neuvostoliiton etupiiriin.

Näiden kahden totalitarismin aloittama II maailmansota aiheutti kymmenien miljoonien ihmisten kuoleman ja äärettömät taloudelliset vahingot. Professori Rummelin mukaan pelkästään neuvostototalitarismi murhasi noin 30 miljoonaa omaa syytöntä kansalaistaan.

Euroopan unioni on resoluutiossaan 23.08.2011 nimennyt 23. elokuuta Euroopan omantunnon ja muistamisen päiväksi, josta käytetään myös nimitystä Mustan nauhan päivä (Black Ribbon Day).

EN, ETYJ ja EU ovat tehneet resoluutiot kommunististen totalitarististen hallintojen tuomitsemiseksi. 101 parlamentin jäsentä on erikseen kiinnittänyt asiaan huomiota avoimella kirjeellään.

Suomi oli M-R –sopimuksen ja neuvostototalitarismin uhri niin talvi- kuin jatkosodassakin ja sen jälkeen. Sotien henkiset ja taloudelliset menetykset ovat edelleen selvittämättä. 45 000 km2 Suomea on Venäjän hallussa, samoin suuri määrä suomalaisten omaisuutta.

Virallinen Suomi käyttäytyy aivan kuin tällaista päivää ei olisi olemassakaan. Se ei kuulu mihinkään eurooppalaiseen organisaatioon, jossa tätä päivää muistetaan. Virallinen Suomi pelkää ja piileksii. Se käyttäytyy edelleen kuin umpisuomettunut ja finnofobinen maa. Miksi?

EU:ssa pidettiin 05.06.2012 kansainvälinen konferenssi, jossa selvitettiin tarvetta luoda uusi juridinen organisaatio kommunismin rikosten tutkimiseksi.

Tässä platformissa havainnoitsijoita oli Ruotsista, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Bulgariasta, Kroatiasta, Unkarista ja Sloveniasta sekä Kanadasta, Georgiasta ja USA:sta.

Vaikka Ruotsi ei ollut totalitarismin uhrimaita, se oli silti tarkasti seuraamassa tilannetta. Kanadassa on parlamentti tehnyt Mustan nauhan päivästä yksimielisen päätöksen.

Vaikka Yhdysvallat oli Neuvostoliiton sotilaallinen, taloudellinen ja poliittinen partneri mm. Lend-lease –avun pohjalta, se oli silti mukana.

Missä piileskeli virallinen Suomi? Kun EN vuonna 2009 teki resoluution totalitarismin tuomitsemisesta, kaksi suomalaista edustajaa äänesti sitä vastaan. Ei ihme, että Euroopan maissa kohotellaan Suomelle kulmakarvoja.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 75 vuotta M-R –sopimuksen solmimisesta. Päivästä on tarpeen järjestää pysyvä liputuspäivä. Puoli päivää saisi olla suruliputusta ja puoli päivää kokoliputusta sen kunniaksi, että Stalinin ja Hitlerin valtakunnat ovat kaatuneet. Neuvostorikokset ovat kuitenkin yhä täysin selvittämättä ja hoitamatta.

Mustan nauhan päivä on syytä noteerata myös kouluissa, yliopistoissa ym. tahoilla. Nettihakujen perusteella yksi ainoa organisaatio on noteerannut Mustan nauhan päivän
(http://www.antifa.fi) Suomessa. Aikooko 100-vuotias Suomikin vielä jatkaa kuin totalitarismia ei olisi ollutkaan?

Suomella on ollut presidenttejä, joilla on suuri vaikutus itsenäisyyteen ja sen säilymiseen, esim. Svinhufvud, Ståhlberg, Ryti ja Mannerheim. On aika lopettaa pelkääminen ja siirtyä aktiivisesti totalitarismin vastaiseen rintamaan – aidon luottamuksen ja win-win –tilanteen rakentamiseksi.

* * *

Pehr Evind Svinhufvud Saksan suurlähetystön kustantamana .. (Stockholm 1944)

Kirjan myynti ja levitys kiellettiin heti alkuunsa ja tuhottiin…

P.E. Svinhuvudiin liittyvää on varsinkin suomalaisilta pysynyt piilossa:
mm. Ukko-Pekan henkilökohtainen vaikutus Talvisodan päättymiseen on ollut merkittävä. Sotaveteraani Gerth Biesen mukaan Svinhufvud Saksanmatkallaan saattoi vakuuttaa Saksan sodanjohtoa (Hitleriä) painostamaan Neuvostoliittoa (Stalinia) taipumaan rauhaan.

Ote kirjasta:

”Kansan johtajat, jotka etukäteen tekevät laskelmia omaksi hyväkseen kansansa tuhoutumisen varalta, ja antavat näiden laskelmien vaikuttaa päätöksiinsä valtion asioita ratkaistaessa ja tekevät siinä mielessä palveluksia, menettelevät isänmaataan kohtaan edesvastuuttomasti. Sillä kansaa ei voi paeta. Se jää tuhon omaksi ../.. Terve kansallinen vaisto sanoo näin: En voi paeta, koska koko kansa ei voi sitä tehdä. Viipurin läänin asukkaat saattoivat siirtyä Suomeen, mutta me emme voi vaeltaa Ruotsiin.” ../..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *