Finnish Lawyer Arrested in Moscow

Kari Silvennoinen The Finnish lawyer, Kari Silvennoinen, was arrested on his arrival at Moscow airport on 27 September 2013. The Russian authorities gave no reason for his arrest. Mr Silvennoinen has been held without food and drink over night.

Mr Silvennoinen said that he had flown in from Helsinki for a business meeting in Moscow, and that his papers were in order. He was due to fly from Moscow to London or Rome. The Finnish consul service in Moscow was assisting him.

Mr Silvennoinen suspected that the reason for his arrest was that he has written two books, “The Soviet Guilt” and “Soviet War Crimes Against Finland”, that are highly critical of the role of the Soviet Union in European history.

Mr Silvennoinen’s arrest comes amid a major DDoS attack against several websites connected with the Finnish non-governmental organisation, Pro Karelia, which has highlighted many of the same issues as Mr Silvennoinen.

Uutinen US-verkkolehdessä 28.9.2013

Venäjän tulli pitää Kari Silvennoista lentokentän putkassa Venäjän tulli pitää Neuvostoliittoa arvostellutta ja Karjalan palauttamista vaatinutta asianajajaa Moskovan lentokentän putkassa… kertomatta täsmällisesti syytä…

Asianajaja Kari Silvennoinen saapui Moskovan lentokentälle perjantaina 27.9.2013 illalla. Hän oli työmatkalla tarkoituksenaan tavata asiakkaita maanantaina. Kaupunkiin hän ei koskaan kuitenkaan päässyt, sillä tullimiehet ottivat hänet kiinni kentällä.

– Minun mielestäni minut on pidätetty, mutta tullimiehet sanovat, että minua ei ole pidätetty. Lukitussa huoneessa minä kuitenkin olen, sanoo Silvennoinen Uudelle Suomelle lentokentän putkasta.

Yön Silvennoinen vietti ilman ruokaa ja vettäkin sai vain vessan hanasta. Häneltä otettiin passi pois, mutta ei käsimatkatavaroita, joiden joukossa oli kännykän laturi ja kännykkä, jonka avulla Silvennoinen on pystynyt pitämään yhteyttä ulkomaailmaan. Otettuaan yhteyttä Suomen suurlähetystöön lauantaina toivat venäläiset hänelle pian riisikipon, nakkeja sekä teetä.

Silvennoinen ei tiedä tarkalleen, miksi hän putkassa istuu.
– Eivät ne sanoneet, että miksi minut tänne on laitettu. Se, joka englantia puhuu, kertoi minulle, että olen rikkonut jonkun lain 27. artiklaa. Kun kysyin, että mitä siinä sanotaan, niin tullivirkailija sanoi, että voin sen itse katsoa internetistä, kun pääsen pois, kertoo Silvennoinen.

Valistunut arvaus pidätyksen syystä Silvennoisella kuitenkin on.
– Olen kirjoittanut oikeudellisia tutkimuksia talvi- ja jatkosodan syyllisyyskysymyksistä. Pari vuotta sitten täällä Venäjällä säädettiin laki, että Neuvostoliiton ja suuren isänmaallisen sodan arvostelu on rikos. Luulen, että tämä on se oikea syy.

Silvennoinen ei tiedä, koska hän pääsee putkasta pois. Hän yritti yön jälkeen lauantaina aamulla ostaa itselleen lentolipun Lontooseen, mutta tullimiehet eivät sitä sallineet. Sen sijaan Silvennoiselle kerrottiin, että Venäjän valtio maksaisi hänelle paluulipun Suomeen, ja että lento lähtisi myöhemmin lauantaina illalla.

Takaisin Venäjälle Silvennoinen ei aio enää koskaan palata.
– Pitää työasiat nyt hoitaa jatkossa sitten niin, että venäläiset asiakkaani tulevat tapaamaan minua Suomeen.

– Venäjä on viimeisten vuosien aikana muuttunut Neuvostoliitoksi. Parempi pysyä poissa. Ei tätä minulle tarvitse tämän selvemmin sanoa. Se on good bye.

Linkki: http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/62745-suomalainen-lukittu-moskovan-lentokentalle-parempi-pysya-poissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *