Eikö Jutta käsitä… ”asemaansa”

Kirjotin tämän jutun maaliskuussa 2013 ennakkoaavistuksella siitä, miten käy kun demarit lähtivät ”herrojen kanssa marjaan”, eli eurooppapolitiikkaa hoitamaan kokoomuksn apupuolueena. Useaan kertaan on SDP:n puoluejohdolle näytetty ”kaapin paikka” ja ministeri Urpilainen on jätetty ulos ”kuvioista”, mm.
… kun pojat menivät ”korkean paikan leirille A-ryhmässä”. Nyt gallupit näyttävät SDP:lle 15,6 % kannatuslukuja…

7.3.2013

Jutta Urpilainen jäi jälleen ilman kutsua,

kun eurooppalaiset huippupäättäjät kokoontuvat Saariselälle.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) kokoaa tuttuun tapaan eurooppalaisia päättäjiä Saariselälle pohtimaan Euroopan tulevaisuutta.

Parin viikon päästä järjestettävässä epävirallisessa tapaamisessa on tarkoitus pohtia Euroopan ja EU:n tulevaisuutta ”rauhallisessa ja kiireettömässä” ympäristössä.

Viime vuonna ihmetystä herätti, kun tapahtuman isännät Katainen ja hänen puoluetoverinsa, Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb eivät kutsuneet Saariselälle yhtään naista.

Erityisesti paheksuttiin sitä, ettei Saariselälle ollut kutsuttu valtiovarainministeri Jutta Urpilaista (sd), vaikka hänellä on keskeinen rooli päätettäessä mm. euromaille myönnettävistä tukipaketeista.

Tänäkään vuonna Urpilainen ei saanut kutsua, vaikka tällä kertaa kokoomusministerit ovat kutsuneet useampia naisia Saariselälle.

Kataisen erityisavustaja Pasi Rajala perustelee päätöstä sillä, että Saariselälle on haluttu kutsua sekä Kataisen että Stubbin eurooppalaisia kollegoja, eikä paikalle ole kutsuttu yhtäkään valtiovarainministeriä. …/..* * *