Ministerivalasta tuomarivastuu?

* Kun pienpuolueen hengissäpysyminen näyttää vaativan vaikeuksissa olevan kansankirkon julkista teologialla revittelyä, on syytä kysyä: Onko tosiaankaan moisen poliittisen aatteen omaavalla puolueelle ns. yhteiskunnallista tilausta? Ministeri Päivi Räsäsen asenne ei edusta (ainakaan minun mielestäni) ihmisyyttä kunnioittavaa, hyvää tarkoittavaa kristilisyyttä, vaan puoluejohtajalta kirkkoa vahingoittavaa kiihotusta kansanryhmää vastaan… jota kaiken vähiten poliisiministeriltä saattaisi odottaa.
 
* Ministeri Räsänen on vannonut tuomarinvalaan verrattavan ministerivalan, jotan häneltä on lupa odottaa valan velvoittamaa julkista käytöstä.
 
Virkavastuu on niinkuin sen Olaus Petri 1800-luvun alussa laatimissaan tuomarin ohjeissa sanoo:
 
”Hyvä ja älykäs tuomari on parempi kuin hyvä laki, sillä hän …voipi asetella kaikki kohtuuden mukaan. Mutta missä paha ja väärä tuomari on, siinä ei auta hyvä laki mitään, sillä hän vääntää ja vääristelee sitä oman mielensä mukaan.”
”Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei saata olla lakikaan; sen kohtuuden tähden, joka laissa on, se hyväksytään.”
 
* Siis, onko ministerivastuun kohdalla oikeus ja kohtuus sama kuin raamatun sana, vai vääntelikö ministeri Räsänen lainsäädännön ja raamatun suhdetta?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa