Pekkarinen Ylelle: Nyt katsotaan toimiiko ”korporaatiohallitus”

NÄIN Mauri helmikuussa 2013
 
Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja, entinen elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) sättii hallitusta sen talous- ja työllisyyspolitiikasta. Ylen Ykkösaamussa vieraillut Pekkarinen painottaa, että hallituksella on valta ja vastuu ohjata Suomi kasvu-uralle pois ”näivettymiskierteestä”.
 
Eniten Pekkarinen antaa pyyhkeitä hallitukselle sen odottelusta.
 
– Ajatus siitä, että hallitus odottelee, että työmarkkinajärjestöt tekevät ratkaisuja sekä työn hintaan että työn tarjontaan liittyviä ratkaisuja, totta kai se on ajatuksena hyvä. Mutta ymmärrän myös työmarkkinajärjestöjen näkökulman, sillä ne edellyttävät ja odottavat, että hallituksen politiikka luo uskottavan ja luotettavan taustan, jota vasten he voivat tehdä omat ratkaisunsa.
 
Erikoisena pitkän linjan keskustapoliitikko pitää sitä, että pääministeripuolueeseen kuuluva ministeri Jyri Häkämies (kok.) loikkasi kesken kaiken työnantajaleirin keskeisimmälle paikalle, ja että työministerin salkkua pitää hallussaan SAK:n entinen puheenjohtaja.
 
– Päällepäin näyttää siltä, että tämä korporaatioiden hallitus. Mutta näyttää siltä, ettei tämä toimikaan niin kuin pitäisi. Toimiiko se vai ei, niin hallituksen puolivälitarkastus näyttää sen, oliko tämä hyvä vai oliko tämä itse asiassa surkea ratkaisu.
.. 7..

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa