Mannerheimin viestiyhteydet…

U.A. Käkösen “Miehityksen varalta”/Otava 1970

Kirja on saatavissa usemmastakin antikvariaatista.

Postia Erkki Hautamäeltä…

Eversti U.A. Käkönen tiesi (radiotiedustelu-upseerina) Mannerheimin yhteyksistä Moskovaan /sähkeet ja kirjeet/Vilho Tahvanaisen osuuden/ sekä tehtyjen päätösten perusteet.

Käkönen puhui venäjää. Hän oli II-sotilasasiamiehenä Moskovassa 1940 – 1941.

Mannerheim luotti Käköseen, Toinen “luottomies” päämajassa oli kenraali A.F. Airo (“vaikeneva kenraali”)

Lehtileike U.A. Käkösen lausumasta

Lainaus Käkösen kirjasta “Miehityksen varalta” IX kappaleesta.

Valvontakomission puhelinkuuntelu

“Historian tutkijoille, jotka etsivät vain arkistoista totuutta tuon ajan tapahtumista, haluaisin sanoa, että se on täysin toivoton yritys. Papereista ei kaikki selviä, Niitten henkilöitten joukko, jotka lopulta vastasivat maamme valitsemasta suunnasta, on varsin pieni. He eivät luopuneet vastuusta virkansa menetettyäänkään. vaan jopa ns. sotaan syyllisiksi tuomittuina vankilastakin käsin auttoivat kulloinkin vastuussa olevia neuvoillaan. He eivät halunneet kiitosta. He tekivät työtä edelleen Suomen hyväksi, ehkä miettien tekemiään virheitä, mutta silti vastuunsa tuntien ja sen myös rehdisti kantaen.

Samalla haluaisin esittää halveksumiseni ja inhoni niitä tuulenhaistajia kohtaan, jotka Saksan tappion ensimmäiset merkit havaittuaan lähtivät isänmaan petturin tielle, hakemaan omia yhteyksiään viholliseen vamistaakseen siten ensikädessä oman tulevaisuutensa ja pinnalla pysymisensä. Nämä henkilöt eivät olleet suinkaan tunnettuja kommunisteja, koska nämä kaikki istuivat turvasäilössä, vaan kokonaan muita pyrkyreitä, jopa varsin tunnettuja kapitalisteja, jotka tähän saakka olivat liehitelleet Saksaa. Joillekin näyttää oma elämä ja omaisuus olevan kultaakin kalliimpi, puhumattakaan isänmaasta. Tuskimpa he edes tajuavat käsitettä isänmaa, siltä ainakin tuntui, kun luki ilmoituksia näitten henkilöitten yhteydenpidosta valvontakomissioon.

Rehelliset kommunistit tekivät isänmaan hyväksi paljon enemmän kuin nämä”suklaakieliset” kiipijät.”

Näin eversti U.A. Käkönen v. 1970. Kuvassa eversti R.H Hallamaa ja majuri U.A.Käkönen.

Suomi myrskyn silmässä 1 osan tilaus

Ilmoita nimesi, postiosoitteesi ja mahd. viesti
* indicates required field

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa