Torjuuko Urpilainen myös sosialisti Hollanden vaatimukset?

Keskustapuolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen kyselee Jutta Urpilaisen suhteesta Ranskan sosialistipresidenttiin.

Tiilikaisen mielestä valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) antoi eilen aivan oikean lausunnon.

Hän piti mahdottomana ajatusta, että euromaat lähtisivät tinkimään Kreikalle asetetuista säästövaatimuksia.

”Vaaleja käydään koko ajan eri puolilla Eurooppaa, ja näitä ohjelmia ja sopimuksia ei tehdä aina kulloisenkin hallituksen ja kulloistenkin puolueiden kanssa vaan ne tehdään valtioiden välillä”, Urpilainen lausui. Urpilaisen mukaan täytyy voida luottaa siihen, mitä Kreikan valtion kanssa on yhdessä sovittu.

Oikein. Toivottavasti Urpilainen on yhtä tomerana, kun hänen sosialistinen aatetoverinsa Ranskan tuore presidentti Hollande esittää muille euromaille lipsumista sovitusta talouskurista vaalilupaustensa lunastamiseksi.

Väärin. Tiilikaisen pitää voida muistaa, että keskustajohtaisen Mari Kiviniemen hallituksen miljardin euron laina Kreikalle on ihan ama hirsi, jonka Tiilikainen näkee Upilaisen silmässä. Vai eikö?

Rehellisyyden nimissä. on viisattava, että demarit ovat eurooppapolitiikassaan nyt, voitanee sanoa hyvää tarkittavina höhlinä ottaneet kontolleen edellisten hallitusten katoavaa perintöä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa