”Kurikomentoa” kuin 1930-40 luvuilla?

Julkaistu pvm. 10.12.2011
Angela Merkel, 2000-luvun Euroopan johtaja.

EU:lla on kasvu- ja vakaussopimus, joka määrittelee tarkoin julkisen talouden alijäämärajan ja velkaantumisasteen. Sen noudattamista ei kuitenkaan ole valvottu ja sitä ovat rikkoneet jopa kurinpalautusta vaatineet itsekin.

Lainaus sotaveteraani Yrjö Sarasteen sähköpostista:

Nyt haluttaisiin palautettavan markkinavoimien luottamus unionin jäsenvaltioiden kykyyn hoitaa velkansa.

Esitetään, että ”Jos valtio ei pysty tai halua pitää kiinni EU:n määrittelemistä hyvän taloudenpidon kriteereistä eli maksimissaan kolmen prosentin budjettialijäämästä ja 60 prosentin velkaantumisesta suhteessa bruttokansantuotteeseen, valtioon voitaisiin kohdentaa sanktioita.”

Puhutaan jopa suorastaan ”automaattisista rangaistuksista.”

Olisi mielenkiintoista kuulla, että millaisia ”sanktioita” ja ”rangaistuksia” on suunnitteilla.
Tässä yhteydessä on hyvä muistaa miten esimerkiksi Kuubaa, Pohjois-Koreaa ja Irania ei ole koskaan saatu kuriin millään puheilla ja saarroilla. Eurooppalainen Serbiakin saatiin kuriin vasta Naton pommituksilla.
Näin edellä Saraste.

Onko syytä huomioida otsikkoon liittyvän historian tosiasia: Adolf Hitlerin Saksa pelasti Suomen itsenäisyyden. Presidentti J.K. Paasikiven: ” atkosodan päiväkirjat” 11.3.1941 – 27.6.1944 / WSOY,1991 s.97-98, teoksen merkintää 23.6.-41, jossa todetaan Talvisodan yllättävästä päättymisestä — ”Meidät pelasti Hitler”. Myöskin” Paasikiven päiväkirjat I , 1944-1956/ P.Reynaud Dagens Nyheter / s. 176.
Vai onko joku eri mieltä?

Euroopassa 2010-luvulla Angela Merkel’in Saksa on ”avain”asemassa velkakriisin sekasotkussa ja onko ”rintamalinja” taas jälleen muodostumassa kertaalleen Englannin kanaaliin?

Pohjoismaista Islanti, Norja ja Ruotsi ”kelluvat” Britanniaan tähyten?

Mikä on Venäjän strategian ero, vai onko sitä?

etusivu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa