Hallituksen 4G-verkkorajalahjoitus on pelottava

SUOMEN HALLITUS LAAJENTAA VENÄJÄN ETUPIIRIÄ

Talouselämä 21.11.2011 kertoo, että Suomen hallitus on antanut Venäjälle sadan kilometrin etupiirin itärajalle. Samalla lehti puhuu salatusta kartasta, joka liittyy 4G-verkkojen rakentamiseen.

Uutinen on hyytävä. Vanhempi polvi muistaa vielä 23.08.1939 Molotov-Ribbentrop –sopimuksen, jossa Hitlerin Saksa antoi Suomen Stalinin Neuvostoliiton etupiiriin, ja sen jälkeen Neuvostoliitto hyökkäsikin Suomeen tavoitteenaan valloittaa maa.

< - 4G-verkko tarkoittaa uusinta kännykkäverkkoa, jonka rakentamisen hallitus haluaa antaa kilpailutettavaksi. Tätä asiaa on käsitellyt myös Jorma Nordlin Uuden Suomen blogissaan

Talouselämä: etupiirijako

4G-verkon rakentamiseen liittyvään hallituksen tiedotteeseen sisältyy kartta, jossa koko Suomi on sata kilometriä itärajaltaan Venäjän puskurivyöhykettä, paremminkin etupiiriä. Talouselämän käyttämä sana on oikea, koska Suomi on luopunut sille kuuluvista oikeuksistaan ilman mitään vastavuoroisuutta.

Karttaa tutkittaessa huomio kiinnittyy siihen, että pääkaupunki Helsinki on aivan etupiirirajan lähellä. Kun Neuvostoliitto miehitti Porkkalan aluetta, neuvostoarmeija oli vain 20 kilometrin päässä pääkaupungista. Nyt neuvostoarmeija ei ole Helsingin porteilla, mutta sen sijaan Venäjän verkkoylivalta kolkuttelee portteja.

Lehti nostaa Suomen hallituksen lahjoittamien rajoitusten ongelmallisimmaksi kohdaksi Venäjän ”ilmailun radionavigointijärjestelmät asemat”, mikä tarkoittaa sotilasilmailun taajuuksia, todennäköisesti tutkia. Mahdetaanko seuraavaksi kieltää suomalaisten tutkan käyttö 100 km päässä rajasta?

Hallitus antautunut Venäjän edessä

Lehden haastattelussa asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru on hehkuttanut sopimusta suureksi työvoitoksi. Kyseessä näyttää olevan lähinnä Pyrrhoksen voitto. Siitä tulee olemaan moninkertaisesti suurempi ongelma Suomelle kuin ensi alkuun näyttää.

Ratkaisusta, ”voitosta”, koituu todennäköisesti sellainen Damokleen miekka, joka tulee uhkaamaan Suomen suvereniteettia. Hallitus on jälleen antautunut Venäjän vaatimuksiin kehuen antautumista jopa voitoksi. Venäjä ei koskaan ole jättänyt käyttämättä hyväkseen toisen osapuolen hyväuskoisuutta tai tarpeetonta periksiantamista.

Seuraavaksi voinemme odottaa, että Venäjä huomaakin, että etupiirin ja turvarajan pitääkin olla 200 kilometriä. Ja sitten taas Suomen hallitus hehkuttaa suurta neuvotteluvoittoa.

Sama ilmiö kuin kiinteistöostoissa

Tämä Venäjän etupiirin laajentamisen hyväksyminen on Suomen hallitukselta saman tyyppistä Suomea vahingoittavaa toimintaa kuin venäläisten kiinteistöostojen hallitsematon salliminen. Kiinteistökaupoista suurin osa on asiallisia, osa erittäin vaarallisia.

Suomi on antanut venäläisille, kuten kaikille muillekin EU:n ulkopuolisille, kansalaisille oikeuden vapaasti ostaa kiinteistöjä Suomessa. Kun kiinteistö siirtyy esim. yhtiön osakkeiden mukana, ei kenelläkään ole harmainta aavistustakaan, kuka esim. löytyy veroparatiisiyhtiön osakkuuden takaa.

Hallituksen hyväuskoinen toiminta ulottuu siihen saakka, että se on sallinut esim. elintärkeän viestimaston, koelentokentän, laivaväylän ym. vierestä ostaa maata rajoituksetta. Hallitus ei asiassa näe minkäänlaista ongelmaa, tosin KRP tiettävästi tutkii asiaa, mutta kovin on hiljaista silläkin saralla.

Ei edes Suomessa selvästi kriminalisoitua rahan pesua, mikä on ilmeisen selvää useissa suuremmissa kaupoissa, ole nostettu esille. Suomen poliittinen eliitti on vajonnut jälleen ns. hyväuskoisen hölmön tasolle, jossa Venäjän sana painaa paljon enemmän kuin kansalaisten oikeudet.

Venäjä pitää hallussaan 45 000 km2 ja hamuaa lisää

Tämän tyyppisten päätösten jälkeen ei enää tarvitse ihmetellä, miksi Suomen hallitus lahjoittaa asiansa surkeasti hoitaneille eteläisen Euroopan maille suoraan ja epäsuorasti miljardeja, kenties kymmeniä miljardeja, euroja takauksina tai rahana.

On aika herättää kysymys siitä, kenen oikeuksia ja etuja hallitus ajaa. Ja hyväksyykö Suomen Eduskunta juhlavasti nyökytellen tämänkin etupiirilahjoituksen Venäjälle?

Venäjä pitää yhä hallussaan 45 000 km2 suomalaista aluetta, jota hallituksen esittämässä kartassa ei ole lainkaan merkitty. Sen vuoksi ko. kartan vieressä on koko Suomen kartta muistuttamassa siitä, mikä on Suomen suvereeni alue.

Lähde: http://prokarelia.net/fi/?x=artikkeli&article_id=2018&author=10

Vastaa