Vakuutuslääkärimafia Suomessa

1. Vakuutusyhtiöt kouluttavat uusia lääkäreitä vakuutuslääkäreiksi ”vanhemman vakuutuslääkärin” ohjauksella. Samalla koulutettava vakuutuslääkäri opiskelee muutaman kirjan sisällön, jotka ”pahimmat” alan vanhat vakuutuslääkärit ovat kirjoittaneet. Kun opiskeleva vakuutuslääkäri sitten suorittaa ”tutkinnon”, myöntää Suomen Lääkäriliitto hänelle vakuutuslääketieteen erityispätevyyden!! Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että tälle uudelle vakuutuslääkärille myönnetään laillinen tapa toimia täysin mielivaltaisesti potilaita kohtaan, ilman mitään pelkoa joutua vastuuseen tekemistään ja jopa ihmisarvojen loukkauksista.
 

2. Sosiaali-ja terveysministeriö asettaa ns. sosiaalituomioistuimiin näitä vakuutuslääkäreitä, joilla on tämä ”maaginen” erityispätevyys, ns. asiantuntijalääkäreiksi. Esim. vakuutusoikeudessa nämä vakuutusyhtiöiden kouluttamat lääkärit toimivat valanvannoneina tuomareina, eli ovat mukana vakuutusoikeuden ns. jaoksissa, missä tehdään päätöksiä mm. tapaturma-,liikennevahinko-, potilasvahinko ja ammattitautitapauksissa. Miten tavallinen kansalainen voi ymmärtää normaalin jääviysasian, onhan nämä ”tuomarit” vastapuolen=vakuutusyhtiöiden kouluttamia ja useimmiten vuosikausia vakuutusyhtiöissä työskennelleitä ja siten vakuutusyhtiöiden elättämiä lääkäreitä.
 

3. Koska nämä ”tuomarinvalan” vannoneet vakuutuslääkärit toimivat istuvina tuomareina, kaikki heidän potilaasta antamat lausunnot salataan potilaalta, koska lausunnot kuuluvat ns. neuvottelusalaisuuden piiriin. Pari vuotta sitten vakuutusoikeuslakia muutettiin niin, että asiakirjojen salassapitoaika on 80 vuotta! Miksi pitää salata tietoja, vaikka vakuutusoikeudesta oikeutta hakeva ihminen antaa luvan kaiken oman asiansa asiakirja-aineiston julkaisemiseen?? Siksi, että vakuutusoikeuden toiminta , toimintatavat, hylkypäätökset ja niiden olemattomat perustelut eivät kestä päivänvaloa, vaan vakuutusoikeus on vain ja ainoastaan vakuutusyhtiöiden hylkypäätösten kumileimasin!
 

4. Vain osasta vakuutusoikeuden päätöksistä saa valittaa KKO:hon, jos KKO antaa valitusluvan. Joissain tapauksissa KKO pyytää VALVIRALTA(ent. TEO:lta) asiantuntijalääkärin lausuntoa, ennen kuin tekee asiassa päätöksen. On tapauksia, että VALVIRAN (ent TEO:n) lääkäri antaa potilasta suosivan lausunnon, jolloin VALVIRA pyytää toiselta tai jopa kolmannelta lääkäriltä lausunnon, joka on potilaalle epäoikeudenmukainen ja sen VALVIRA lähettää KKO:lle! VALVIRA:han edustaa Suomessa arvostetuinta ja asiantuntevampaa lääketieteellistä osaamista(omasta mielestään), mutta todellisuudessa VALVIRA:n käyttämät lääkärit (usein vanhoja eläkelääkäreitä) ovat osaamiseltaan ja tietämykseltään 10-20 vuotta jäljessä tämän päivän lääketieteen koulutusta ja osaamista.
 

5. Kun KKO yleensä hylkää ihmisten valitukset, lukee päätöksen lopussa: tästä tuomiosta ei voi valittaa. Eli tällä lauseella tavallinen ihminen alistetaan vääryyden avulla ja hän menettää samalla osan omasta ihmisarvostaan ja ihmisoikeuksistaan. TOSIASIA on, että KKO:n päätöksestä voi valittaa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen 6 kk:den aikana KKO:n päätöksestä. Tämä yritetään salata tavallisilta ihmisiltä.
 
6. Jos ja kun ihminen tekee valituksen EIT:hen, siellä hänen valituksensa käännetään EIT:n viralliselle kielelle. Käännöksissä tapahtuu virheitä ja uusia papereita ilmestyy valituksiin. Näistä valittaja ei saa tietoa ennen kuin saa EIT:n päätöksen! TIEDOKSI: kun suomalainen valittaa EIT:hen, osallistuu hänen asiansa käsittelyyn ja päätöksen tekoon Suomen valtion asettama tuomari, jolle Suomen valtio maksaa palkkaa n. 1 miljoona euroa/ vuosi!!! Tässäkään tapauksessa ko. Suomen valtion tuomari ei ole jäävi käsittelemään suomalaisen tekemää valitusta, vaikka valittajan vastapuolena EIT:ssä on SUOMEN VALTIO!!!! YHTEENVETO: Missä on suomalaisen esim. tapaturmassa loukkaantuneen ja pysyvästi loppuelämänsä työkyvyttömänä elävän ihmisen oikeusturva?? Vastaus: EI MISSÄÄN!!! Kuten yksi pahimmista vakuutuslääkäreistä, Juhani Juntunen lausui eräässä TV-ohjelmassa: Tämä on pomminvarma systeemi!
 
7. Mitä pitää tehdä: lakkauttaa vakuutuslääkärimafia, antaa kaikille vakuutusoikeuden mielivaltaisille päätöksille alistetuille oikeuden saada kaikki itseään koskevat asiakirjat julkisiksi ja saattaa asiansa käräjäoikeuden käsittelyyn, missä vakuutusyhtiön nimeämiä vakuutuslääkäreitä kuullaan valanvannoneina todistajina, ei tuomareina!!
 

8. VAKUUTUSOIKEUS kirjoittaa hylkypäätöksessään: vakuutusoikeus voi oman harkintansa mukaan ottaa huomioon tai olla ottamatta huomioon asiassa esitettyjä todisteita!! Onko tällainen Vakuutusoikeuden perustelu perustuslain ja Suomen lakien mukainen??
 

9. VAKUUTUSOIKEUS tulee lakkauttaa ja suorittaa sen toiminnasta ja vuosikausia jatkuneesta vakuutusyhtiöitä suosivasta päätöksenteosta puolueeton rikostutkinta (valitaan esim. 10 eri lääketieteen erikoisalojen lääkäriä, jotka tutkivat potilaan esittämät lääkärinlausunnot ja vertaavat niitä vakuutusyhtiön lääkärin lausuntoihin ja sitten päättävät, kuka asiassa on oikeassa) ja saattaa todetut syylliset tuomiolle ja korvaamaan aiheuttamansa vahingot. Kuka tavallinen ihminen voi uskoa vakuutusoikeuden puolueettomuuteen, kun päätösten hylkyprosentti on yli 90!!
 

Kalevi Hautakangas

1 ajatus aiheesta “Vakuutuslääkärimafia Suomessa”

 1. Hitaasti tuntuvat tiedossa olevat epäkohdat korjaantuvan.

  Mitähän nyt kuuluu kansanedustaja Jari Ronkaisen, Iltalehdessä 13.8.2016  lupailemalle muutokselle vakuutuslääkärien käytännöissä. Ei mitään. Vaan hän on tehnyt 8.3.2017 toimenpidealoitteen, josta lisää seuraavassa postauksessa.

  Valitettavasti perussuomalaiset luopuivat jostain ihmeen syystä oikeusministerin salkusta, mutta keskeisin ministerisalkku eli sosiaali- ja terveysministerin on perussuomalaisten Pirkko Mattilan hallussa. Ainakin toistaiseksi.

  – Toimenpidealoite –
  Julkaistu huhtikuu 5, 2017

  Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkaisen toimenpidealoite TPA 8/2017 on erittäin tervetullut. Etenkin ennen eduskuntavaaleja annettuun vaalilupaukseen ”Ei Saa Kiusaa – Vakuutuslääkärijärjestelmää parannettava” kiinnitettynä.

  Mikä toimenpidealoitteessa on kaikkein parasta? Tätä kirjoitettaessa kaikki toimenpidealoitteeseen liittyvien avainministeriöiden ja -ministerien paikat ovat perussuomalaisten hallussa:

  sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila/ps
  – vakuutus- ja eläkeyhtiöt, I asteen lautakunnat, vakuutuslääketiede
  oikeus- ja työministeri Jari Lindström/ps
  – vakuutusoikeus ja sen sisäinen vakuutuslääkärijärjestelmä
  ulkoministeri Timo Soini/ps
  – suomalaisten ihmisoikeusasiat
  – Euroopan ihmisoikeussopimus (EIS)
  – Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT)

  Joten ministeripaikkojen suhteen vakuutuslääkärijärjestelmän avaamiselle ei ole tältä osin esteitä. Jos vain perussuomalaiset saavat ja uskaltavat.

  Tiesitkö jo tämän? Vakuutusyhtiöt voivat halutessaan muuttaa toimenpidealoitteessa kuvattuja käytäntöjään, vaikka heti. Hitaita ja vuosikausia kestäviä lakimuutoksia ei tarvita. Lainsäädännössä niille ”suodun” erittäin laajan harkintavallan turvin, jo vuonna 2008 esitelty ”Saattaen vaihdettava – toimintamalli” on jo käytössä osittain. Esimerkiksi yksityisesti toimivissa ja sote-uudistuksen kakun jaolle tähtäävissä Pohjola Sairaaloissa.

  SISÄLLYSLUETTELO
  Hallitusohjelma on vakuutusalan riemuvoitto
  Superlobbaajan vinkki- pää- ja toimittajille
  Toimenpidealoite vakuutuslääkärijärjestelmän muuttamisesta
  Kuluttajaparlamentti 2012
  Vakuutusoikeuden selvityshenkilö
  Sote – uudistuksen valinnanvapaus
  Kirjallinen kysymys hallitukselle 28.3.2017

  Lue lisää Suomi 2017 – blogista:
  https://suomi2017.wordpress.com/2017/04/05/toimenpidealoite/

  * *

  Eduskunnan sivuilta selviää toimenpidealoite 8/2017 käsittelystä seuraavia tilanteita.

  Puhemiesneuvoston päätös
  27.04.2017
  Asia lähetettiin sosiaali- ja terveysvaliokuntaan.

  Valiokuntakäsittely
  Saapunut 03.05.2017
  Sosiaali- ja terveysvaliokunta

  TPA 8/2017 vp
  Toimenpidealoite vakuutuslääkärijärjestelmän muuttamisesta

  https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotValtiopaivaasia/Sivut/TPA_8+2017.aspx

  HUOM!
  Mikäli linkki on lakannut toimimasta, niin tee uusi haku asiakirjan tunnuksella.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa