Kohti teuraspenkkiä

Mitä ovat kansakuntien sielunkuvat?
 
Kautta maailman sotien ja talouskriisien vallitessa kansalaisten enemmistöt ovat kulkeneet ”päät pystyssä kohti teuraspenkkiä”.
 
Näin on ollut ja näin tana päivänäkin; talous-, puolue- ja eurooppapolitiikan eliitin edustajat kiiluvin silmin selittävät yhteisten asioiden menevän eteenpäin; paperilehtien lukijat ja sähköisten viestimien seuraajat uskovat ja luottavat kritiikittömästi heille tosiasioiksi verhottuun disinformaatioon, harhauttavaan uutisointiin…
 
Sanotaan, että ”totuus ei pala tulessakaan” ja ”totuudella on tapana paljastua”, mutta kuka pelastuu?
 
Tässä kopio v. 1983 julkaisemastani Kommentteja -vihkosesta.
 

 
Nazin Hikmet
Hän oli ensimmäinen vapaata mittaa käyttänyt turkkilainen runoilija. Hänen tuotantonsa oli vuoteen 1965 kielletty Turkissa. Nykyisin häntä sanotaan Turkin kansallisrunoilijaksi, ja maailmalla hän on Turkin runoilijoista tunnetuin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa