HS: Poliitikot saavat kansalta yhä aggressiivisempaa palautetta

(HS – 30.10.2011)

Solvauksia, seksuaalista häirintää ja suoria äänestysohjeita istuntosaliin. Joskus myös jokunen kehuva lemmenviesti. Kansanedustajat saavat monenlaista palautetta, mutta yhden asian on huomannut eduskunnan turvallisuusosastokin: sen sävy muuttui viime vaalikaudella aggressiivisemmaksi. » Lue uutinen

Ensiksikin. Sitä kai politiikan toimijat niittävät mitä ovat kylväneet?

Toiseksi, Poliikot ovat jättäytyneet valtaa käyttävän ISON median armoille; jossa mm. iltaprinttilehdet tavoittelevat ensisijassa uutismyynnillä euromääräistä tuottavuutta.

Kaikessa koruttomuudessaan suomalaisen journalismin asetelma on tämä:
Pitkäaikainen NEW YORK TIMES’n julkaisija John Swaiton on todennut puheessaan vuonna 1974:
”Vapaata lehdistöä ei ole olemassakaan, Te rakkaat ystävät tiedätte sen ja minä tiedän sen samoin.
Yksikään Teistä ei rohkenisi lausua omia ajatuksiaan ja arvioitaan rehellisesti ja avoimesti. Julkaisijan tehtävä on pikemminkin pimittää totuus, suorastaan valehdella, vääristellä, panetella, nöyristellä – MAMMONAN – jalkain juuressa ja myydä itsensä, maansa ja rotunsa kerta toisensa jälkeen jokapäiväisen leipäpuun vuoksi.
Me olemme kulissien takaisen finanssivallan työkaluja ja alamaisia. Me olemme marionetteja, jotka hyppäämme ja tanssimme kun ne vetävät naruista. Meidän tahtomme, meidän suorituskykymme, vieläpä koko elämämme kuuluu näille miehille. Me emme ole muuta kuin älykkäitä prostituoituja.”
Päteekö tämä John Swaitonin ”median moraali” myös suomalaisessa journalismissa?

Jos ken on eri mieltä kanssani, kertokoon toisenlaisen näkemyksensä.
(KKs)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *