HS: Poliitikot saavat kansalta yhä aggressiivisempaa palautetta

(HS – 30.10.2011)

Solvauksia, seksuaalista häirintää ja suoria äänestysohjeita istuntosaliin. Joskus myös jokunen kehuva lemmenviesti. Kansanedustajat saavat monenlaista palautetta, mutta yhden asian on huomannut eduskunnan turvallisuusosastokin: sen sävy muuttui viime vaalikaudella aggressiivisemmaksi. » Lue uutinen

Ensiksikin. Sitä kai politiikan toimijat niittävät mitä ovat kylväneet?

Toiseksi, Poliikot ovat jättäytyneet valtaa käyttävän ISON median armoille; jossa mm. iltaprinttilehdet tavoittelevat ensisijassa uutismyynnillä euromääräistä tuottavuutta.

Kaikessa koruttomuudessaan suomalaisen journalismin asetelma on tämä:
Pitkäaikainen NEW YORK TIMES’n julkaisija John Swaiton on todennut puheessaan vuonna 1974:
”Vapaata lehdistöä ei ole olemassakaan, Te rakkaat ystävät tiedätte sen ja minä tiedän sen samoin.
Yksikään Teistä ei rohkenisi lausua omia ajatuksiaan ja arvioitaan rehellisesti ja avoimesti. Julkaisijan tehtävä on pikemminkin pimittää totuus, suorastaan valehdella, vääristellä, panetella, nöyristellä – MAMMONAN – jalkain juuressa ja myydä itsensä, maansa ja rotunsa kerta toisensa jälkeen jokapäiväisen leipäpuun vuoksi.
Me olemme kulissien takaisen finanssivallan työkaluja ja alamaisia. Me olemme marionetteja, jotka hyppäämme ja tanssimme kun ne vetävät naruista. Meidän tahtomme, meidän suorituskykymme, vieläpä koko elämämme kuuluu näille miehille. Me emme ole muuta kuin älykkäitä prostituoituja.”
Päteekö tämä John Swaitonin ”median moraali” myös suomalaisessa journalismissa?

Jos ken on eri mieltä kanssani, kertokoon toisenlaisen näkemyksensä.
(KKs)

2 ajatusta aiheesta “HS: Poliitikot saavat kansalta yhä aggressiivisempaa palautetta”

  1. ERIKOISTA kehityksessä poliitikkojen osalta, on kun kansalaistasolla yhteydenpito esim. kansanedustajiin on HELPPO… politiikan toimijat ovat kaikonneet kansalaisista entistä etäämmälle.

    Toisaalta mm. somessa kirjoittaja ovat aina vain ITSEKESKEISIMPIÄ… vuoropuhelua ei muodostu ja hyvin suuri osa tavisten viestejä on vihapuhetta.

  2. Hei

    Meitä on vanhoja naisia niinkuin myös miehiä, jotka yritykset eivät vain palkkaa. Miten tämä aktiivimalli koskee vanhoja ihmisiä, jotka eivät työllisty? Ja miten nolla yritykset toimii? Ovatko poliitikot sopineet yrittäjien kanssa miten saada hyöty eniten niistä, jotka hakevat työpaikkaa. Kun poliitkot päättivät, että yritykset voivat tehdä mitä tahansa työntekijöille. Potkaista pihalle vanhat osaavat työntekijät. Ja saada halpatyövoimaa. Jos jokin instanssi haluaa rahaa ja käyttää toisia hyväkseen, niin se sattuu ennen pitkään vain omaan nilkkaan. Poliitikot on valittu sitä varten, että he ovat kansalaisten palvelijoita. Mutta nyt tämä palvelus työ on unohtunut??!!! Ei poliitikko saa palvella omaa etuaan, vaan kansalaisten etua. Köyhien ja muiden. Koska se joka kärsii eniten, niin häntä pitää palvella.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa