EU:n harmaa hallinto ottaa tiukan niskalenkin suomalaisista?

Suomen perustuslain "uudistamisen" HE 60/2010 1§,94§ ja 95§ koplauksesta sekä todellisesta vaikuttavuuksista vaietaan.

Islannissa pystyttiin perustuslain uudistaminen viemään läpi avoimessa ilmapiirissä. Nykytekniikkaa hyödyntäen. Avoimen länsimaisen demokratian mahdollistamin keinoin.

Suomessa; ei edes eduskunnan toisen äänestyksen (LJL 3/2011) lähestyessä, ole meidän kansalaisten avoimesti tiedossa se, että mitä kaikkia todellisia vaikuttavuuksia ”uudistetulla” perustuslailla tulee olemaan. Esimerkiksi perustuslain 1§, 94§ ja 95§ koplauksesta ja koplauksen todellisista vaikuttavuuksista vaietaan. Niin kuin vaiettiin vakaasti ennen eduskuntavaaleja. Myös virallisessa ja maksullisessa mediassa. Suomen suurinta mediataloa eli sosiaalista mediaa (SM) eli meitä kaikkia aiheesta kiinnostuneita lukuun ottamatta.

Joten olemmeko; me kaikki kysymyksiä esittäneet sekä vastauksia hakeneet ruohonjuuri- ja katutason kansalaiset taas kerran oikeassa?

Kun HE 60/2010 (nyt myös LJL 3/2011) eli perustuslain ”uudistaminen” hyväksytään myös uudessa eduskunnassa, niin käytännön vaikuttavuuksia Suomessa ovat esimerkiksi:

* Suomi EU-liittovaltion osavaltioksi

* Suomi Nato-jäseneksi

* Suomi luovuttaa budjettivallan EU:lle

* Suomi luovuttaa verokanto-oikeuden EU:lle

* Suomi luovuttaa maanalaisten materiaalien hallinnan EU:lle

(mineraalit, pohjavesi, ydinjätesäilytykset)

* Suomen työeläkeiän ja työeläkeasioiden päätäntävalta EU:lle

* Suomen työasioiden sopiminen, kuten palkka-asiat EU:lle

* Suomen sosiaaliturvan ja sen tason päättäminen EU:lle

Mihinkään näistä kohdista ei tarvitse sitten enää perustuslain toisen eduskuntakäsittelyn jälkeen kysyä kansan mielipidettä. Jos siitä on tarvinnut välittää ennenkään. Hakeehan suomalainen ”parlamentarismi” maailmaltakin muutenkin vertaistaan.

Kohta sitten riittää moniin erittäin isojenkin asioiden läpivientiin 2/3 kertaenemmistö eduskunnassa. Eli sixpack (kokoomus, sdp, vihreät, vasemmistoliito, rkp ja kristillisdemokraatit) + käärepaperikeskusta rulettavat ilman avoimen länsimaisen demokratian hidasteita. Kuten kansanäänestyksiä tai julkisia keskusteluja.

Joten kokoomus on puheenjohtajansa ja pääministeri Jyrki Kataisen johdolla tekemässä kaikkien aikojen ulkoistamisoperaation. Ihan maailmankin mittakaavassa arvioituna. Sdp:n puhemies Eero Heinäluomakin tietää jo, että nyt mentiin sitten lopullisesti pirun verran oikeaan. Jää vain nähtäväksi, miten isolla eurooppalaiselle palkkioviralla perustuslain ”uudistamisprosessin” käynnistänyt keskustan pääministeri Matti Taneli Vanhanen lähiaikoina mahdollisesti palkitaan?

Mielestäni isoihin asioihin liittyvät yhteiskunnalliset paineet puretaan parhaiten hallitusti, kun asiat käsitellään läpinäkyvästi. Kansanvaltakaan ei voi koskaan toimia, jos kansa ei tiedä edes perusasioita päättäjiensä toimista. Todellisista toimista.

Aikaa aito kansanvaltainen menettely tietysti jatkossakin ottaa, mutta maailmamme ei tule koskaan valmistumaan Enter-näppäimen nopeudella. Eikä keisarillisissa kabineteissa oman porukan kesken krillaamalla. Tai pelkästään omassa perunakellarissa omien itujen kanssa mylläämällä. Omalla klubilla poltettavien; kuubalaisittain rehevissä reisivälissä hierottujen, isojen sikarien synnyttämää ylivallan tunteen huumaa ollenkaan väheksymättä.