Tilanne 22.- 25. 6.1941, jatkosodan kynnyksellä.

verkkokaupassaErkki HautamäkiSuomi myrskyn silmässä II-osan käsikirjoituksesta osio:

Olemme jo aikaisemmin todenneet, että sotilaallispoliittinen tilanne Suomen kohdalla oli monista eri seikoista johtuen kehittynyt ennen Jatkosodan puhkeamista sellaiseksi, ettei ole lainkaan liioiteltua sanoa sen olleen niin moniselitteisen ja vaikean , kuin vain voi olla.

Tässä liitteessä pyrin, tuomaan esille maamme sotilaallisen ja poliittisen johdon päätöksiin vaikuttaneita seikkoja. Samalla korostan jälleen kerran lukijalle, miten tärkeää on tänään ymmärtää ja arvostaa tuon ajankohdan päätöksiä johtomme silloin käytettävissä olleiden tietojen pohjalta. Jälkiviisaudelle ei ole sijaa!

Presidentti Ryti ja hallituksen ”sisärengas” (Tanner, Walden, Rangell) eri puolueiden johtohenkilöt, eräät johtavat virkamiehet ja eduskunnan edustajat l u o v u t t i v a t yksimielisesti edessä olevat sotilaalliset ja poliittiset päätökset ja ratkaisut Mannerheimille. Suomi ”eli” 8.3.1941 lähtien ”Marskin” linjausten mukaan, säilyäkseen itsenäisenä kansakuntana sodan kerran päättyessä rauhantekoon. (Suomi myrskyn silmässä II-osa Luku 4. (loppukappale)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *