Göbbelsin päiväkirjat 1939 -1941

verkkokaupassaErkki HautamäkiHitler ja Göbbels olivat kyllä varsin hyvin tietoisia mahdollisuudesta, puhuessaan useinkin tästä asiasta , että Amerikka ja sen eurooppalaiset akselivaltojen vastaiset liittolaiset ja Neuvostoliitto yhdistäisivät voimansa. Heidän ajattelussaan tämän suuntainen muutos Neuvostoliiton suhteissa Amerikan suuntaan oli ainainen painajaismainen mahdollisuus. Göbbelsin päiväkirjat 1939 -1941 ovat täynnä merkintöjä tällaisista huolista.
 
Hitler tiesi tarkalleen mitä länsivaltojen yhdistynyt voima, mukaan lukien vielä Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton mukaantulo, tulisi merkitsemään Saksan kohtalolle.(Venäläinen historioitsija Basistov Yu. B. s.41)
 
Tämä Basistovin huomautus tekee ymmärrettäväksi Hitlerin useat rauhantarjoukset länsivalloille,

joista eräs tärkeimmistä liittyi R. H e s s i n lentoon Skotlantiin 10.5.1941.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa