Takinkääntäjät

Lottovoitto-kirjan esittely ja tilaus
Tämän päivän politiikka alkaa kiinnostaa, jopa sellaista kansalaista, joka normaalisti vain ihmettellee maailman menoa, puuttumatta itse konkreettisesti siihen mitenkään.

Suomihan on tunnetusti yhden ”totuuden” maa, meille on nyt viikkokausia painotettu ja kerrottu median taholta miten vastuunkantoa pitää toteuttaa ja siis auttaa taloudellisiin vaikeuksiin joutuneita Euroopan valtioita. Kaikki vastakkaiset mielipiteet on joko vaiettu, kyseenalaistettu, tai todettu populismiksi. Silloin tällöin on sitten ihmetelty miten Sauli Niinistö tai Erkki Tuomioja on ovat varovaisesti antaneet ymmärtää, että he eivät sittenkään ainakaan ihan sataprosennttisesti ole rahan jakamisen puolestapuhujia, mutta kerran mainittuina jonkin ajankohtaisohjelman tiimoilla, nuo mielipiteet on sitten haudattu muun uutisvyöryn alle.

Jopa Antti Aarnio- Wihuri totesi, ettei hän oikein ole tyytyväinen Euroopan unionin liittymiseen ja sen seurauksiin. Vaalien jälkeen löydettiin sitten todelliset ”syylliset” populismiin, eli tyhmät äänestäjät, jotka äänestivät väärää puoluetta ja nyt on koko Portugalin tuki vaarassa kaatua, näiden edesvastuuttomien suomalaisten äänestäjien tähden. Onneksi media sentään löysi ainakin yhden populistipuolueen uuden kansanedustajan, joka antoi todella uskomattoman typerän mielipiteensä julkisuuteen. Tämä herra saa nyt päivittäin lukea lehdistä koko elämänsä ajalla tekemisistään ja varsinkin niistä asioista, joissa ei ole onnistunut. Vihdoinkin rakas mediamme on löytänyt asian joka pitää selvittää juurta jaksain ja kertoa kaikelle kansalle! Tutkivaa journalismia nääs!

Aikoinaan presidentti Mauno Koivisto sanoi, että toimittajat ovat kuin sopulilauma, joka kulkee samaan suuntaan ja on todettava, että tämä vuosikymmeniä sitten annettu lausunto pitää edelleen lähes täydellisesti paikkansa. On tosi jännittävää nähdä, miten nyt ”Portugalin paketin ” ja koko EU:n talouden käy ja miten media selittää pikkuhiljaa tapahtuvan takinkääntönsä. Valitettavasti tavalliset kansalaiset eri maissa joutuvat taas kerran maksamaan näiden vastuullisten poliitikkojen tekemät virheelliset päätökset. Toisaalta olisi toivonut että tutkiva journalismi olisi kerrakin käyttänyt etukäteen voimaansa tutkiakseen muutakin kuin yhden uuden kansanedustajan törttöilyä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa