Missä porukassa oikein olemme?

Koska emme ole liittyneet Natoon ovat eräät maamme vaikuttajat esittäneet pelkonsa siitä miten joku saattaisi katsoa Suomen kuuluvan eräiden maineeltaan kyseenalaisten valtioiden seuraan.

     Kuulumalla Euroopan Unioniin olemme kuitenkin jo melko kyseenalaisessa seurassa. Belgia, edellinen puheenjohtajavaltio on hajoamistilassa, eikä saa hallitusta aikaan. Nykyinen puheenjohtajavaltio Unkari puolestaan on hyväksynyt uuden medialain, joka on täysin läntisten sananvapauskäsitysten vastainen. Italian pääministeri istuisi ilmeisesti vankilassa ilman häntä suojaavia poikkeuslakeja. Ainakin Kreikka on suorastaan väärentänyt tilastotietojaan. Useat muutkin EU – valtiot ovat eläneet yli varojensa. Euro – rahaliitto on paniikissa ja toivoo ilmeisesti Kiinan tulevan apuun.

     Ei ihme. että monet kadehtivat Sveitsiä, joka ei hevin lähde isoisten kelkkaan.

Yrjö Saraste

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *