Valtionvelka porvariketjulta 2008 – 2017

Vakavasti otettavaksiko? Jotta totuus ei unohtuisi

Kataisen leikkurit

MATTI VANHANEN: ”Vihoviimeinen asia, josta nykyeduskunnan oppositio voi mielestäni tehdä välikysymyksen Sipilän hallitukselle, liittyisi kunnallisiin palveluihin. Kataisen hallituksen leikkaukset, joilla yritettiin tasapainottaa julkista taloutta, kohdistuivat erityisesti kuntien valtionosuuksiin. Vuoden 2015 rahassa nykyiset oppositiopuolueet leikkasivat kuntien peruspalveluista noin 1,5 miljardia euroa vuositasolla. Neljän vuoden jaksossa se tekisi yhteensä 6 miljardia euroa.

Nämä leikkaukset kohdistuivat palvelutuotantoon, ja tällaisten leikkausten oloissa kunnat ovat joutuneet kilpailuttamaan palveluita. Jos vanhustenhuollossa on rahaa ja työntekijöitä liian vähän, vastausta ei kannata pyytää Sipilältä vaan katsoa oppositiopuolueiden palaverissa oman pöydän ympärille. Sipilän hallituksen leikkaukset kuntiin ovat jääneet indeksikorotusten jäädyttämiseen”, Vanhanen kirjoittaa blogissaan.

Kataisen hallituksessa olivat mukana kokoomus, sdp, rkp, vihreät, kristillisdemokraatit ja vasemmistoliitto

, joka kuitenkin käveli ulos hallituksesta keväällä 2014. Oppositiopuolueet olivat viime vaalikaudella perussuomalaiset, keskusta ja keväästä 2014 alkaen vasemmistoliitto. Nykyisin hallituksessa istuvat keskusta, kokoomus ja siniset (hallituksen aloittaessa perussuomalaiset).”

1 ajatus aiheesta “Valtionvelka porvariketjulta 2008 – 2017”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa