Avainsana-arkisto: Suomen kansa

Tietämättömyys on virhe… vihreät Stasin laboratoriosta

Suomen koulujärjestelmän erinomaisuutta kehutaan ulkomaita myöten ja me suomalaisin uskommen suitsutetun harhan.
 
Minä olen sitä mieltä, että tietämättömyys historiasta on kansallinen virhe, ja tiedäthän vanhan sanonnan: jos et opi omista ja muiden virheistä, olet tuomittu toistamaan niitä. Minusta osa maailman tämän hetken ongelmista johtuu ihmisistä, joilla ei ole historian tajua ja kykyä hahmottaa kokonaisuutta.
 
Arno Laitisen kolumnista 7.5.2011 Iltalehdestä leike:
 

Hurraa, Suomen kansa

ARKISTOSTA: 24. tammikuuta 2011
 

Mitä on muuttunut AD 2017?


 
ILTALEHTI uutisoi 24. tammikuuta 2011 näyttävästi:
 
Tosiasia: eduskunta on Suomen kansa pienoiskoossa – näin sanotaan ja siihen on uskominmen.
 
Saman lehden verkkoliitteessä uutisoidaan: Nuorisosäätiön esitutkinta valmistui 11 epäiltyä, Nuorisosäätiön tutkinta siirtyy Keskusrikospoliisilta syyteharkintaan.
 
Suomen, kansainvälisesti ”tunnustetetun” avoimen demokratian luvatun maan eduskuntavaaleja tulevat valvomaan ETYJ:n vaaltarkkailijat. Miksiköhän?/H4>

Tyhmä Suomen kansa, katkoo kahleitansa?

HELSINGIN SANOMIEN KYSELYSSÄ SURKEA TULOS: VAIN KOLMANNES KANSASTA TUNTEE HALLITUSPUOLUEET

Helsingin Sanomien TNS Gallupilla teettämästä tutkimuksesta ilmenee, että vain vajaa kolmannes suomalaisista osaa luetella hallituspuolueet oikein. Yhtä suuri osa kansalaisista myös luulee, että SDP on mukana hallituksessa.

Hallituksessa istuvat parhaillaan keskusta, kokoomus, vihreät ja RKP. Oppositiossa ovat SDP, vasemmistoliitto, kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset.

Hallitustietämys on hakusessa etenkin nuorilla, työväestöllä sekä perussuomalaisten kannattajilla. Puolet alle 25-vuotiaista luulee, että vihreät ei ole hallituksessa. Vasemmistoliiton kannattajista taas liki puolet uskoo, että SDP on hallituspuolue. Tästä on varma myös reilu neljännes SDP:n omista kannattajista.

Parhaiten hallituksesta ovat perillä ylemmät toimihenkilöt.

– Luvuista voi vetää johtopäätöksen, että viime vuosikymmeninä paljon pyöritelty keskustelu puolueiden erojen hiipumisesta on tullut lihaksi, arvioi politiikan tutkija ja tietokirjailija Tommi Uschanov lehdessä.

TNS Gallup Oy haastatteli tuhatta ihmistä 11.-16. maaliskuuta. Tulosten virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lähde: Helsingin Sanomat

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011032113405729_uu.shtml?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=uutiskirje