Avainsana-arkisto: Mari Kiviniemi

Näin kaukaa Kiviniemen ”uutisvirta” kaivettiin

Mari Kiviniemen ”asemoinnista” kirjoitti Nobody 15. Kesäkuuta 2010
 
Näin kaukaa se alkaa:
 
Vuonna 2001 Kiviniemi kertoi Ilta-Sanomissa vihaavansa pakkaustuotteiden muovikelmuja, joita ei tahdo saada sormin auki. Erityisesti häntä raivostuttaa OB:n kuukautissuojien muovipäälliset.
 
– Sitä ei muuten saa auki kuin raivoamalla ja pakkauksen päälle hyppimällä. Muutenkin sitä on aina silloin huonolla tuulella, hän kertoi kiukunpuuskistaan lehdelle.
 
Kyseisiä kuukautissuojia valmistavalta Johnson&Johnsonilta kerrottiin eilen, että muovikelmut ovat pakkausten päällä siksi, ettei kukaan voisi kaupassa aukoa niitä. Yhtiöstä todettiin myös humoristisesti, ettei muovikelmuja poisteta, vaikka ”valituksen” on tehnytkin itse pääministeri.
 
Iltalehdessä (15.6.2010) julkaistiin paljastava ”kuvaviesti” kotikatsojille Marin juhlapuvun halkiosta Linnan juhlissa vuonna 1998.
 
Siis, mitä iltapäivämedia halusi viestittää Suomen historian toisesta naispääministeristä, ennen ”kokovartaloministeri” -luokitusta?
 
Keskustapuolueen sisäisen politiikan ”tutkiva” journalismi on jättänyt tyystin setvimättä. Näinhän se aina käy.

Pekkarinen Ylelle: Nyt katsotaan toimiiko ”korporaatiohallitus”

NÄIN Mauri helmikuussa 2013
 
Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja, entinen elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) sättii hallitusta sen talous- ja työllisyyspolitiikasta. Ylen Ykkösaamussa vieraillut Pekkarinen painottaa, että hallituksella on valta ja vastuu ohjata Suomi kasvu-uralle pois ”näivettymiskierteestä”.
 
Eniten Pekkarinen antaa pyyhkeitä hallitukselle sen odottelusta.
 
– Ajatus siitä, että hallitus odottelee, että työmarkkinajärjestöt tekevät ratkaisuja sekä työn hintaan että työn tarjontaan liittyviä ratkaisuja, totta kai se on ajatuksena hyvä. Mutta ymmärrän myös työmarkkinajärjestöjen näkökulman, sillä ne edellyttävät ja odottavat, että hallituksen politiikka luo uskottavan ja luotettavan taustan, jota vasten he voivat tehdä omat ratkaisunsa.
 
Erikoisena pitkän linjan keskustapoliitikko pitää sitä, että pääministeripuolueeseen kuuluva ministeri Jyri Häkämies (kok.) loikkasi kesken kaiken työnantajaleirin keskeisimmälle paikalle, ja että työministerin salkkua pitää hallussaan SAK:n entinen puheenjohtaja.
 
– Päällepäin näyttää siltä, että tämä korporaatioiden hallitus. Mutta näyttää siltä, ettei tämä toimikaan niin kuin pitäisi. Toimiiko se vai ei, niin hallituksen puolivälitarkastus näyttää sen, oliko tämä hyvä vai oliko tämä itse asiassa surkea ratkaisu.
.. 7..

Miksi naiset eivät menesty puoluejohtajina?

Anneli Jäätteenmäkeä houkutellaan takaisin kotimaan politiikkaan. Osallistu ajankuva-aanestykseen.

 • Osallistuin facebookissa Anneli Jäätteenmäen keskusteluketjuun heittämällä kysymyksen:
 • Kalevi Kannus ‎* Mistä johtuu etteivät naiset menesty puoluejohtajina Suomessa
 • Tässä muutamia vastauksia:
 • Olisiko syy, että naiset ovat kateellisia keskenään
 • Siitä, etteivät edes omat anna tukeaan…Eikä miehen edelle saa mennä… 
 • Maalla naiset äänestävät mieluimmin miehiä, sillä mies on perheen pää…johtaja
 • Ei me kaikki maalaiset olla samanlaisia…!!!

 • Miehen ajatus: Nainen olkoon kotona, ja keitelkööt vieraille kahvia.

 • Naisen ajatus: Tasa-arvoa. Mies kotiin hellan ja nyrkin väliin ja jos se kehtaa pyytää vaihtaa autoon renkaita niin vedellään naisellisuus kehiin.

 • Kyllä Johtajalla tulisi olla johtajuutta ja oikeata halua laittaa itseänsä likoon koko kansan ja aatteen puolesta. Ei riitä että mukailee muita, sillä jos alkaa miellyttämään jokaista ohikulkijaa on peli jo menetetty.

 • Mari sai tarpeekseen. Vaikea tilanne puolueella. Pitäisi uudistua unohtamatta vanhaa kannattajakuntaa. Tällä hetkellä uuden nousun takaa vain vanhat edustajat, Pekkarinen lienee oikea valinta. Ei herätä inhoa!

 • Mari jätettiin yksin kuten sinut Anneli aikoinaan. Tämä ihana kansanliike hyväksyy naiset, mutta ei tue heitä sen enempää valtiollisella kuin kunnallisllakaan tasolla. Surullista.

 • Mitenkään kokemusta mitätöimättä pitää todeta, että jos keskusta tarvitsee lähes 70 vuotiaan johtajan elääkseen 2000-luvulla…on minulle aika ehkä vaihtaa puoluetta… Mari on hyvä puheenjohtaja joka astui vaikeasti hallittaviin saappaisii…
 • * * *

  Kalevi Kannus