Avainsana-arkisto: Tommi Uschanov

Tyhmä Suomen kansa, katkoo kahleitansa?

HELSINGIN SANOMIEN KYSELYSSÄ SURKEA TULOS: VAIN KOLMANNES KANSASTA TUNTEE HALLITUSPUOLUEET

Helsingin Sanomien TNS Gallupilla teettämästä tutkimuksesta ilmenee, että vain vajaa kolmannes suomalaisista osaa luetella hallituspuolueet oikein. Yhtä suuri osa kansalaisista myös luulee, että SDP on mukana hallituksessa.

Hallituksessa istuvat parhaillaan keskusta, kokoomus, vihreät ja RKP. Oppositiossa ovat SDP, vasemmistoliitto, kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset.

Hallitustietämys on hakusessa etenkin nuorilla, työväestöllä sekä perussuomalaisten kannattajilla. Puolet alle 25-vuotiaista luulee, että vihreät ei ole hallituksessa. Vasemmistoliiton kannattajista taas liki puolet uskoo, että SDP on hallituspuolue. Tästä on varma myös reilu neljännes SDP:n omista kannattajista.

Parhaiten hallituksesta ovat perillä ylemmät toimihenkilöt.

– Luvuista voi vetää johtopäätöksen, että viime vuosikymmeninä paljon pyöritelty keskustelu puolueiden erojen hiipumisesta on tullut lihaksi, arvioi politiikan tutkija ja tietokirjailija Tommi Uschanov lehdessä.

TNS Gallup Oy haastatteli tuhatta ihmistä 11.-16. maaliskuuta. Tulosten virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lähde: Helsingin Sanomat

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011032113405729_uu.shtml?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=uutiskirje