Avainsana-arkisto: nosto

”Kun vihaajat kommentoivat ulkonäköäsi ja erilaisuuttasi”

ERILAISUUTTA vihaavat olettavat, jotta sananvapaus on vain heillä…

Greta Thunbergistä levitetään Twitterissä videota, jonka perusteella hänen on sanottu olevan ”vakavasti häiriintynyt”. Thunbergillä on Aspergerin oireyhtymä.
– Kun vihaajat kommentoivat ulkonäköäsi ja erilaisuuttasi, heillä ei ole enää mitään muuta tekemistä. Siitä tiedät voittaneesi. Minulla on Aspergerin oireyhtymä, jonka takia poikkean joskus normista, Thunberg kirjoittaa.

Thunbergin mukaan ihmiset näkevät oireyhtymän usein sairautena tai negatiivisena asiana. Thunberg myös toteaa, että oireyhtymä on rajoittanut häntä aiemmin.
– Minulla ei ollut energiaa, ei ystäviä, enkä puhunut kenellekään. Istuin yksin kotona ja kärsin syömishäiriöstä. Se kaikki on nyt ohi, koska olen löytänyt elämälle tarkoituksen., heillä ei ole enää mitään muuta tekemistä. Siitä tiedät voittaneesi. Minulla on Aspergerin oireyhtymä, jonka takia poikkean joskus normista, Thunberg kirjoittaa.

Malliksiko – Isisin riveistä palautetuille ?

Isisin riveistä palannut Zalina kiertää Venäjän kouluissa varoittamassa jihadismin vaaroista – ”Se on tapa osoittaa katumusta”

Venäjä on noutanut Syyrian ja Irakin leireiltä ja vankiloista noin 200 naista ja lasta.

SYRJINNÄN SIJASTA syytä miettiä:
Venäläinen Zalina Gabibulajeva sanoo, että hänet huijattiin liittymään terroristijärjestö Isisiin. Hän vietti kolme vuotta elämästään julman terrorijärjestön riveissä Syyriassa.
Nyt viiden lapsen äiti on palannut takaisin, ja elää Venäjälle kuuluvan Tšetšenian pääkaupungissa Groznyissa. Hän kiertää yhdessä neljän muun naisen kanssa Tšetšenian ja naapuritasavalta Ingušian kouluissa kertomassa kokemuksistaan.
– Meistä on hyötyä. Voimme kertoa uudelle sukupolvelle, mitä meille tapahtui, jotta he eivät tee samoja virheitä kuin me, Gabibulajeva sanoo uutistoimisto AFP:n haastattelussa.
Gabibulajeva on kertonut kokemuksistaan myös monille tiedotusvälineille. Hän sanoo tuomitsevansa Isisin väkivallan, jota itse todisti Syyriassa.
– Niillä julmuuksilla ja kauhulla ei ole mitään tekemistä sharia-lain tai islamin kanssa, Gabibulajeva sanoo AFP:lle.

Katso artikkeli: https://yle.fi/uutiset/3-10921435

Lehtileike Turun Sanomat 20.8.2019