Umpihulluutta, hirttäytyvätkö vihreät lankaansa?

Vihreät menisi kansalaisaloitetta pidemmälle huumeiden käytön dekriminalisoinnissa.

Äskettäin 50 000 allekirjoittajaa kerännyt kansalaisaloite pyrkii lopettamaan kannabiksen käytön rangaistavuuden. Ylen tv-lähetyksessä nousi esiin, että hallituspuolue vihreät tavoittelee huomattavasti pidemmälle menevää dekriminalisointia.

Kansanedustajat Iiris Suomela (vihr) ja Mari Rantanen (ps) olivat A-studiossa keskustelemassa kannabisaloitteesta. Ylen toimittaja nosti esiin, että vihreiden huumelinjaukset ovat itse asiassa kansalaisaloitetta radikaalimpia.

Vihreiden poliittisessa tavoiteohjelmassa on vuodesta 2014 asti seissyt, että puolueen tavoitteena on siirtää päihdepolitiikan painopistettä haittojen vähentämiseen ja keventää rangaistavuutta.

2 thoughts on “Umpihulluutta, hirttäytyvätkö vihreät lankaansa?”

  1. VIHREÄT PUOLUEENA, oikeasti ensimmäisenä julistavat (suosivat) vapautta huumeiden käytölle;
    ”Vihreiden poliittisessa tavoiteohjelmassa on vuodesta 2014 asti seissyt, että puolueen tavoitteena on siirtää päihdepolitiikan painopistettä haittojen vähentämiseen ja keventää rangaistavuutta.”

    Tiedetäänkö, minkälaisessa pöllyssä jo nyt näitä linjauksia kehitellään?

  2. * SOKEA REETTAKIN SEN NÄKEE: Lääketieteellinen, todistettu fakta on, että jo ensimmäisistä huumekokeiluista jää koukkuun, etenkin harhaluuloon. jotta ”minä hallitsen käytön”…
    Alkoholinkin riippuvuuden vaivat on mittavat. MISSÄ on puoluepolitiikan moraalin vastuu?
    Alkoholi- ja huumeongelmat eivät ole piilossa yhteiskunnan arkielämässä.

Vastaa