Donaldille Angelan ripitys ja kotimuikkariko?

Eräs kuvaa kommentoineista arvelee, että kyseessä on merkittävä 2000-luvun maailmanpolitiikasta kertova valokuvateos.

Sosiaalisessa mediassa on laajasti levinnyt Saksan liittokanslerin Angela Merkelin Instagramissa jakama kuva, joka on Merkelin mukaan otettu ”spontaanissa tapaamisessa kahden työistunnon välillä”. Kuva antaa käsityksen siitä, että käynnissä on kiivas väittely Donald Trumpin ja muiden kokouksen osallistujien välillä.

Kuvaa G7 – kokouksesta tulkittu kahdella tavalla.

– Jos hän haluaa käyttäytyä kuin lapsi, ole kiltti ja laita hänet jäähylle, yhdysvaltalainen kommentoija sanoo.
Trumpin asemaa kuvassa on kuitenkin tulkittu kahdella eri tavalla.
– On huvittavaa, miten konservatiivit näkevät kuvassa Trumpin voimakkaana, kun taas liberaalit näkevät Trumpin lapsellisena.

Johtavien teollisuusmaiden G7-kokous on päättynyt sekavissa tunnelmissa Kanadassa.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump syytti kokouksen päätyttyä Kanadan pääministeriä Justin Trudeauta ”epärehelliseksi ja heikoksi”.

Trump poistui G7-kokouksesta ennen sen päättymistä, mutta Trudeau kertoi hänen ensin hyväksyneen kokouksen yhteisen julkilausuman. Trump kiisti tämän Twitterissä ja kertoi antaneensa virkamiehilleen määräyksen Yhdysvaltain hyväksynnän takaisinvetämisestä.

–Kanadan pääministeri Justin Trudeau toimi niin nöyrästi ja vaisusti G7-kokouksen aikana vain pitääkseen lehdistötilaisuudeen lähtöni jälkeen sanoakseen, että USA:n tullit ovat eräänlainen loukkaus. Erittäin epärehellistä ja heikkoa, Trump kommentoi Twitterissä.

Trudeaun esikunta vastasi Reutersin mukaan Trumpille toteamalla, ettei Trudeaun tiedotustilaisuudessa tullut esiin mitään sellaista, mitä Trudeau ei olisi sanonut aikaisemmin julkisesti ja myös yksityisissä keskusteluissa Trumpin kanssa.

Eri arvioiden mukaan G7-kokous päättyi harvinaisen eripuraisena.
–Kokouksen tulokset on kaikki tuhottu, ehkä jopa ikuisesti, Toron yliopiston G7-tutkimusryhän johtaja John Kirton kommentoi Bloombergille.

Pelataanko 2018 MM-jalkapallossa samoissa maailmapolitiikan tunnelmissa kuin Berliinin olympialaisissa 1936?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa