Someron säästöpankki ”konklaavin” hengessä…

Tässä jutussa erikoista: Palmu näkee, että ensimmäiseen lainaan kirjattu lisäehto ”ensin realisoidaan yrityksen omaisuus” kattaa myös myöhemmin tehdyt velkakirjat. Palmun mukaan pankin on ensin katsottava, paljonko se saa päävelalliseltaan Felixionat Oy:ltä eli hoitolakiinteistön myynnistä.

.
Pankin mukaan yhteen lainaan kirjattu lisäehto ei koske muita lainoja: ”…sellaisesta menettelystä sopiminen edellyttäisi jokaiseen velkakirjaan tai vakuussitoumukseen otettua nimenomaista ehtoa”, pankki toteaa käräjäoikeudelle toimittamassaan aineistossa.
.
Kemiönsaarelaisen täysihoitolan konkurssi on poikinut harvinaisen oikeusjutun, jossa velallinen syyttää velkojapankkia sopimusrikkomuksesta.
.
– Pankki ei noudata hyvää pankkitapaa, salolainen Annu Palmu väittää.
.
Kiista kumpuaa Villa Felix -täysihoitolan konkurssista kahden vuoden takaa. Palmu perusti yhdessä ystävänsä kanssa 2010 Felixionat Oy:n, joka osti Kälkestadin entisen hoitokodin Västanfjärdissä. Palmu panttasi neljän pienyrityslainan vakuudeksi omakotitalonsa Salossa ja kesämökkinsä Etelä-Savossa ja antoi omavelkaisia takauksia. Pankki vaatii saataviaan nyt Palmulta.
.
SSS:n verkkolehdessä: http://www.sss.fi/2015/04/taysihoitolan-konkurssin-veloista-sikisi-miljoonariita/

Yksi vastaus artikkeliin ”Someron säästöpankki ”konklaavin” hengessä…”

  1. kantasuomalainen

    4.12.2016 15:54 (Muokkaa)

    KIINNITÄN huomioon: ”Tässä jutussa erikoista: Palmu näkee, että ensimmäiseen lainaan kirjattu lisäehto ”ensin realisoidaan yrityksen omaisuus” kattaa myös myöhemmin tehdyt velkakirjat. Palmun mukaan pankin on ensin katsottava, paljonko se saa päävelalliseltaan Felixionat Oy:ltä eli hoitolakiinteistön myynnistä.”
    Mielestäni tämä viesti on, että tuomiovalta on mielivaltaa ja oikeus on väärää oikeutta.
    SUOMI ON HENKISESSÄ KAAMOSTILASSAQ.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *