Rudolf Hess´ín viimeinen kirje

 
<- Abdallah Melaouhi toimi entisen Saksan valtakunnanministerin Rudolf Hessin sairaanhoitajana vuosina 1982-1987. Melaouhi sittemmin ystävystyi vanhuksen kanssa, joka toivoi vielä joskus pääsevänsä vapaaksi liittoutuneiden ylläpitämästä Spandaun vankilasta. 17.8.1987 maailmalla tiedotettiin Rudolf Hess…
 
Hessin ”jäähyväiskirje”, jossa hän ilmoittaa menettäneensä uskonsa vapautumiseensa. Hän ei mainitse kirjeessä sanallakaan poikaansa tai lapsenlapsiaan. Kirjeen kerrotaan löytyneen Hessin taskusta. (Kuvattu 18.8.1987).
 

 
Johto, josta Hessin väitetään hirttäytyneen. (Kuvattu 18.8.1987).
 

 
Hessin lopullinen kuolinpaikka. Liittoutuneet väittivät pitkään, että Hess löytyi hirttäytyneenä sellistään. (Kuvattu 18.8.1987).
 

 
Englantilaisia sotilaita tutkimassa Hessin koneen hylkyä, 11.5.1941.
 

 
Valokuva Rudolf Hessistä vuodelta 1985. Viimeisinä vuosinaan Hessille annettiin joitakin etuoikeuksia, kuten säädettävä sairaalasänky ja nojatuoli. Takana seinällä NASA:n kuu juliste. Entinen amerikkalainen komendantti ev.ltn Bird antoi Hessin pitää julisteen. Hess oli kiinnostunut tähtitieteestä.
 
Useimmat ihmiset uskovat tietävänsä Hitlerin varamiehen Rudolf Hessin tarinan. Useimmat myös uskovat tietävänsä Hessin Englantiin lennon taustat. Hänen lentämänsä kone tietenkin putosi Skotlannissa, jossa hänet vangittiin. Tämän jälkeen Hess eristettiin muusta maailmasta loppuelämäkseen. Hessin elämä Spandaun vankilassa haluttiin pitää niin salassa kuin mahdollista.

Abdallah Melaouhin kirjoittaman… kirjan myötä asia kuitenkin muuttui. Hänen ansiostaan saatamme tietää Hessin elämän yksityiskohdista Spandaun vankilassa. Sinä päivänä kun Hess oli murhattu, Melaouhi kutsuttiin paikalle. Amerikkalaissotilas totesi Melaouhille, että ”Sika on nyt lopettu. Enää sinun ei tarvitse tehdä yövuoroja.” Hessin kuoleman jälkeen Melaouhi esitti vastalauseensa, mutta liittoutuneet päätyivät uhkailemaan häntä jopa kuolemalla.

Pian myös suomalainen yleisö voi päästä lukemaan Spandaun vankilan viimeisen vangin elinvuosista ja niistä salailuista, joista toisen maailmansodan voittajavallat ovat pitäneet kiinni jo useita vuosikymmeniä.

1 ajatus aiheesta “Rudolf Hess´ín viimeinen kirje”

  1. Keskusteluun osallistuminen; ilmoita oma sähköpostisi …> kalevi.kannus@promerit.net

    Lähetän tunnuksen ja salasanan, jonka voit itse vaihtaa. Kirjoittajien sähköpostiosoitteita ei julkaista, paitsi jos kuka itse tekstissä julkistaa.
    Hakukone-roskapostien estämiseksi kirjautuminen on välttämätöntä.

    toimitus

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa