Terveissi Rodokselta

Kreikan ja kreikkalaisten elämäntilanteesta on kirjoiteltu ja paasattu paljon, pääsääntöisesti disinformaationa europolitiikan näkövinkkelistä.

Nyt eurooppalaiseen vallankäyttöön sovelletaan 1990-luvun Suomen “pankkien kriisin” laboratoriomallia, siirtämällä päätösvalta demokratialta rahastomekanismeille.

EX-pääministeri Esko Aho (kesk.) on todennut Ylen Radio Suomen haastattelussa, että Euroopan velkamailla oli paljon opittavaa siitä miten Suomessa hoidettiin 1990-luvun lamaa. “Lähdettiin panemaan taloutta uuteen järjestykseen, mutta sanalla ryhdyttiin luomaan uutta kasvua.” Näin Esko Aho ja hänen mukaansa “uusi järjestys” on asian ydin nytkin.

Suomen sixpack-hallituksen pääministeri on hehkuttanut tuon uuden mailman järjestyksen hengessä.

Eikös vain, näinhän yksityiset valuuttavelat voidaan siirtää valtion, eli veronmaksajien harteille. Velkairjat arvopaperistetaan ja myydään johdannaismarkkinoilla, tai pantataan valtion velan vakuutena. Suomen malli toimii jo vakausmekanismissa EVM:ssä, täysin kansallisvaltioiden demokraattisten järjestelmien ulkopuolella; kaavailtu pankkiunioni on rahastohuijausten sinetti.

Rodoksen matkalla sain tuntumaa kreikkalaisten arkipäivään siellä asuvien suomalaisten ja paikallisasukkaiden tasolta (vaimoni hallitsee kreikankielen):

Tietopaketti mitä-missä-milloin Kreikan taloudesta: http://www.timeshighereducation.co.uk/story.asp?sectioncode=26&storycode=421232&c=1

Lyhyesti: Alla olevan linkin tiedosto on helmikuulta 2012 . Palkat ovat laskeneet edelleen ja elinkustannukset nousseet ja verotus kiristynyt. Verot maksetaan 0 eurosta alkaen. Minimipalkka on kaikille sama, oppimäärästä riippumatta. Nuorisotyöttömyys on syksyä kohti mentäessä noussut kohta 55 %:iin …. ja kun turistikausi päättyy – revi näistä huumoria, oli monen palkansaajan arvio!

Olojen kurjistuminen on varmaa, kun raha ei liiku Entisestään yrityksiä joutuu lopettamaan ja työttömyysluvut nousevat. Todettiin sellaistakin, että ensi talvena Kreikassa kuolee nälkään ja kylmyyteen ihmisiä, kun ei ole rahaa ruokaan eikä asuntojen lämmitykseen.

Tänä vuonna Kreikassa on syntynyt 35 000 lasta vähemmän kuin viime vuonna. Ei ole varaa perheen perustamiseen ja ylläpitoon, ei ehkä seuraavaan 50 vuoteenkaan!
Elinkustannukset ovat pohjoismaista tasoa. Bensiinin hinta keskimäärin 1.83 €/litralta, joka on Suomen tasolla, esim. souvlaki maksaa 2.20 €.
Vertailuksi palkoista esim. poliisipäällikön palkka on vain 1200 €/kuukaudessa, poliisien palkat 400 – 500 €uroa/kuukaudessa, sekä opettajilla ja sairaanhoitajilla 400 – 600 €uroa/kuukaudessa. Revi siitä. Eläkkeet puolet palkasta jos sitäkään. Yrittäjien osalta turistisesonki on n. kuusi kuukautta vuodessa. Siis, puoli vuotta pitää elää sesonkiajan tuloilla.
• < a href=" http://www.keeptalkinggreece.com/2012/02/14/minimum-wages-greeks-to-earn-less-than-e3-per-hour/" target="_blank"> http://www.keeptalkinggreece.com/2012/02/14/minimum-wages-greeks-to-earn-less-than-e3-per-hour/

That’s a nice Valentine’s gift from the Greek state to employees of the private sector. With the publication of the new loan agreement in the Official Gazette in express procedures, employees in the private sector will see their wages decreasing by -22% as soon as possible. That is a monthly income loss of €165-228. For employees under 25 years old things will look much worse with a -32% and €240 less in their pockets. Until now the minimum wage was 751 EUR gross. The new horizontal reduction that will push labourers into a fast-track impoverishment, as the cost of living remains high.
The new minimum wages for work starters, whether with University degree or primary education, will be:
Group A) Unmarried, over 25 years old, will get 586 EUR (489 EUR net) for the first 3 years of work, and 750 EUR after 9 years. That is in 2021, the employee will earn as much as a new starter was earning until 1.1.2012.
Group B) Married , over 25 years old will get 644 EUR for the first, 3 years and 808 EUR after 9 years.
Group C) Employees until 25 years old will get 510 EUR (440 EUR net). The employer will be allowed to dismiss older and more expensive employees and hire cheap labour craft.
Linkkejä:
http://www.firstthings.com/blogs/postmodernconservative/2012/06/16/the-sociopath-and-the-man-child/

http://www.godlikeproductions.com/forum1/message1691763/pg1

Kysyttäessä kreikkalaisilta vaihtuuko drakma takaisin? Vastaus on yksiselitteisesti, että vain ulkomaalaiset niin tahtovat…
Naihän se menee.
Ei ole kreikkalaisten syytä, jos Euroopan Unionin mekanismit jakvat rahaa sijoittajapankeille. Ensisijassa sijoittajat kiskovat voittonsa ensiksi mm. kreikkalaisilta ja toissijaisesti takaajilta, siis Suomen veronmaksajilta. Joka takaa se viimekädessä myös maksaa.
Järkyttävän mielenkiintoisesti EU:n tilannetta tarkastelee europarlamentaarikko Tarja Cronberg (vihr.). Hänen mielestään Euroopassa näkyy tällä hetkellä huolestuttavia merkkejä, jotka ovat tyypillisiä sotia ja kumouksia edeltäville ajoille. Cronberg ennakoi vallankaappauksia Euroopan kartalla.
Syynä ovat Cronbergin mukaan etenkin Etelä-Euroopan maiden säästöohjelmat, jotka kurjistavat ihmisten arkea vuosiksi eteenpäin. Säästöohjelmilla on pyritty pelastamaan euro, mutta kriisin ja säästötoimien yhteiskunnalliset vaikutukset ovat Cronbergin mielestä jääneet liian vähälle huomiolle.
– Elämä näissä maissa on vaarassa kurjistua siihen pisteeseen, että yhteiskuntarauha on uhattuna, Cronberg sanoo. Ynteiskuntarauhaa uhkaa nuorisotyöttömyyden raju kasvu.
– Yksi sotien ja kumousten aihe on aina ollut se, että nuorilla miehillä ei ole töitä. Pitkän rauhan ajan jälkeen sotilaallinen kaappaus Euroopassa voi tuntua ajatuksena etäiseltä. Cronbergin mukaan sotilaallisen kaappauksen uhka on kuitenkin aihe, josta Euroopassa keskustellaan, ja josta eteläisessä Euroopassa ollaan huolissaan. Esimerkiksi Espanjassa ja Kreikassa on jo nähty säästötoimista johtuvia mellakoita.
Cronbergin mielestä velkasaneeraus olisi ollut kriisimaille tiukkoja säästöohjelmia parempi vaihtoehto. Yhteiskuntarauhan näkökulmasta olisi ollut järkevämpää antaa velkoja anteeksi, Cronberg sanoo. EU: pitäisi myös hellittää ”kuristusotettaan”; sotilaallinen kaappaus on todellinen uhka kaikissa Etelä-Euroopan maissa. Esimerkiksi Kreikassa, joka on suhteellisen nuori demokratia, bruttokansantuote on Cronbergin mukaan kriisin aikana laskenut jopa 20 prosenttia.
Cronbergin näkemykset vaikuttavat absurdilta, mutta talouspoliittisesti kusetettujen kansalaisten tunnot kehittyvät äärimmillään mellakoiden muotoon…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa